ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": ПОХОРЈЕ


ЦРВЕНА звезда, Партизан и Милко Ђуровски. Непресушни извор прича, готово вечита тема за причу чак и 33 године после сензационалног трансфера који је уздрмао обе стране Топчидерског брда. Некадашњи ас црвено-белих, а затим и црно-белих појавио се синоћ на тренингу Партизана у Марибору у тренерци Златних Моравца, клуба који је 2015. предводио са клупе, потпуно спреман да још једном отвори причу која увек и свакога занима.


- Као клинац сам био звездаш и увек ћу остати звездаш, али сам у Партизану провео четири прелепе године живота и каријере, волим га исто као црвено-беле. Људи то не разумеју, међутим, никад нећу да причам ни против једних, ни против других - јасан је Милко.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДУГ НЕ ПРЕЛАЗИ 21 МИЛИОН: Потпредседник Партизана говорио о бројним актуелним темама у клубу и српском фудбалу


Када се поведе прича о временској машини и понављању истог потеза у данашње време за Ђуровског не постоји дилема.


- Без обзира на услове, не бих прешао у Хумску у данашње време. Зар да дође неко кући да ме пребије? А тад ми нико ништа није рекао. Осетио сам поштовање. Све је последица васпитања. Кад видим Моцу или Пижона - устанем. Старије играче смо ценили. И нас су поштовали. Данас нико никог не зарезује.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вакулко се вратио у Украјину


Поменуто поштовање несташни дечко југословенског фудбала потврђује кроз једну ситуацију која се догодила недавно.


- Био сам на свадби Бошкове ћерке пре неколико година. Око мене "делије", нико ме није ни погледао, као да не постојим, да би за вечером један од сватова рекао: "Браво, мајсторе". Једини партизановац! Хоћу да кажем: звездаши ме мрзе, али ме поштују, не дирају. Можда зато што никад ништа нисам рекао против Звезде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПРОДАО МЛАДОГ ШТОПЕРА: Марковић у Олимпијакосу


Од одласка из Славије из Сарајева још 2016. Милко је без посла.


- Сада се бавим баштенским пословима, садим паприку и парадајз. Ако имаш доброг менаџера лако ћеш наћи посао, ако ниси у комбинацији - не вреди. Нисам неко ко је за комбинације и ко ће слушати шта му се нареди - завршио је Ђуровски.


СТОЈКОВИЋ ЈЕ ПОГРЕШИО

СЛИЧАН потез Милковом из 1986. је 2010. направио садашњи чувар мреже Партизана Владимир Стојковић, са том разликом што он није директно прешао из Црвене звезде у Партизан.

- Он је писао неке ствари, замерили су му, није смео онако да поступи. Како да кажем нешто против Звезде кад ме створила? Могу да кажем коју против Џаје или Цвелета, да одређене ствари нису урадили како је требало, али клуб је одрадио сјајан посао за мене. Да није било Звезде не бих био никакав играч. Или, обрнуто, да кажем нешто против Партизана? Нема шансе. Вероватно би ме "гробари" обожавали још више кад бих рекао да је Звезда г..., али то би била највећа глупост с моје стране.