БИЛО је замишљено као лепа летња епизода, а почело је, трајало је и завршило се као - хорор. Млада фудбалска репрезентација Србије синоћ је у Трсту завршила наступ на Првенству Европе као убедљиво најгори тим на шампионату. Нула бодова и гол разлика 1:10 из три меча. Свако је у понедељак ујутро отишао на своју страну, или што би се рекло: куд који мили моји.


- Преузимам потпуно одговорност на себе. Ако дође до смене, захвалићу се ФСС на шанси коју сам добио. Дао сам српском фудбалу довољно и имам чист образ - рекао је, између осталог, селектор Горан Ђоровић после пораза за крај од Данске.

Занимљиво, скоро исто ово изјавио је и Младен Крстајић, само дан пред своју смену са клупе "А" тима. Међутим, ред је да говоримо о стварима које су као дан очигледне, али и некима које су се ваљале иза кулиса ЕП, а фудбалска чаршија их је лако сазнала...

Прочитајте још КО ПОСЛЕ ЂОРОВИЋА? Млада репрезентација се враћа са ЕП

Као прво, гол разликом 1:10 завршили смо ЕП. Тај једини гол дали смо Немцима са беле тачке. На целом ЕП смо имали четири шута у оквир гола. На све три утакмице, поготово у поразу од Аустрије (0:2) и у дебаклу са Немачком (1:6) најбољи играч нам је био голман Борис Радуновић!

Синоћ је против Данаца бриљирао такође голман Драган Росић. Квалификације без пораза је изгурао потпуно другачији тим од овог са ЕП. У њега су "упали" они који играју и за "А" селекцију, а они који су "гинули" када је било најтеже углавном су преседели на клупи, или су добили шансу у мечу за опроштај против Данске.

И за крај, нека нам свима у ушима дуго остане изјава селектора Немачке Штефана Кунца после дуела са Србијом:

Прочитајте још КОМЕНТАР: "Пилићи"

- Убедљиво најтеже нам је било да скаутирамо и припремимо меч са Србијом, јер нисмо видели у ком систему и шта заправо они играју.

Треба ли нека дубља критика или анализа после ових речи?

БЕЗ ВИДЕО-АНАЛИЗА
ЧАРШИЈА бруји, а питање је да ли ћемо икада доказ за то: стручни штаб на ЕП у Италији није урадио ни једну једину(!) видео-анализу три ривала који су нас прегазили као плитак поток. Да ли је могуће и зашто?