ГОРАН Ђоровић још није добио отказ у Фудбалском савезу Србије. Чекали су на Теразијама 35 да се синоћ заврши последњи меч наше младе репрезентације на Првенству Европе у Италији па да прст са чела спусте на папир. Тамо је већ ковертитана оставка човека који је кроз квалификације успешно водио "орлиће", али са којима је више него разочарао у најважније две недеље у њиховим каријерама.

Рачунајући кратке припреме у Београду и Порторожу, на којима очигледно није урађени ништа, али и седам драматичних и понижавајућих дана у Трсту, наши млади фудбалери су спуштених погледа напустили шампионат. Мало ко од њих ће се вратити у Београд, већина ће да оде у мирније крајеве и сачека да прође медијски и навијачки ураган, ових дана сличан линчу, јер мало ко ће икада да им опрости понижења од Аустрије (0:2) и, поготово, од Немачке (1:6).

Испало је тако да ће само у року од 20 дана ФСС да остане без двојице селектора. Младен Крстајић је већ добио отказ, или како то кажу у ФСС, са њим је споразумно раскинут уговор, после ижављавања Украјинаца над "орловима" у Љвову 7. јуна, а после само три недеље Крстајићевим стопама ће вероватно и Ђоровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗА ТАДИЋА 42 МИЛИОНА ЕВРА: Непристојна понуда из Азије српском фудбалеру

Вруће лето је сада пред челницима ФСС, јер потпуно непланирано морају да бирају брза и добра решења на клупи А селекције, али и, највероватније, младе репрезентације. Свесни су на Теразијама да је меч са Португалијом у квалификацијама за ЕП 2020. године фактички сутра, односно 7. септембра, а дан сусрета са Португалцима и Роналдом само што није свануо у Београду. Код младих, који су заправо будућност фудбалске Србије, ситуација је мирнија, али иза кулиса много компликованија. Њима очигледно треба неко ко ће обуздати њихове сујете и објаснити им да клупски милиони очигледно ништа не вреде када обуку дресу Србије.