ЦРВЕНА звезда, Раднички и Чукарички су сазнали своје прве, очекивано пролазне станице на европској траси, а данас у 14 часова ће и у Партизану са нестрпљењем ишчекивати исход жреба другог кола квалификација Лиге Европе из Ниона.

Европска кућа фудбала је синоћ скратила списак могућих ривала црно-белих и при погледу на шест опција које се “нуде” јасно је да би највећи изазов представљао двомеч са кипарским АЕЛ из Лимасола, клубом који је 2012. елиминисао Партизан из квалификација Лиге шампиона.

АЕЛ је уједно и једини ривал из групе неповлашћених тимова који чека противника из групе ппвлашћених, сви остали ће морати да прођу прво коло квалификација.

Преосталих пет могућих ривала клуба из Хумске представљају победници следећих двомеча: Сабаил (Азербејџан)- У.Крајова (Румунија), Шахтјор (Белорусија) - Хибернијанс (Малта), Конахс (Велс) - Килмарнок (Шкотска), Крузадерс (С.Ирска) – Торшавн (Ф.Острва), Женес Еш (Луксембург)- Тобол (Казахстан).

Прве утакмице другог кола квалификација Лиге Европе на програму су 25. јула, а реванши се играју седам дана касније, 1.августа.