МЛАДЕН Крстајић је бивши селектор фудбалске репрезентације Србије! Ово је око 16 часова, после више од два сата разговора, одлучио шесточлани Одбор за хитна питања ФСС који се састао на Теразијама 35, у седишту српске куће фудбала.


Новинарска екипа је дочекала на усијаном београдском асфалту тројицу од шесторице чланова, док су тројица увелико била на месту на којем се одлучивало о судбини бившег и будућег селектора Србије - председник ФСС и уједно први човек овог тела које има ингеренције Извршног одбора Славиша Кокеза, Ненад Бјековић и Слободан Илић већ су били у сали за састанке, касније су стигли Илија Петковић, Драган Симовић и Новица Тончев.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ОРЛОВИ" ДОБИЈАЈУ НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Младен Крстајић смењен


"ОТПИСАНИ" НЕМА никакве дилеме да ће на прозивци почетком септембра, пред следећи меч Србије са Португалијом у Београду, да се појаве и неки од отписаних играча, Лука Миливојевић или Матија Настасић, сигурно не и Марко Грујић на кога ФСС не рачуна. Могло би да се деси да са "орловима" коначно буде и заменик капитена Немања Матић који је, званично, дуго већ повређен, а према неким спекулацијама се "на културан начин" захваљује на сваком позиву.

После два сата расправе, донета је одлука да се ФСС захвали на сарадњи Младену Крстајићу који је у новембру 2017. године, после раскида сарадње са Славољубом Муслином из улоге помоћника, преузео кормило "орлова" и водио екипу на укупно 19 мечева, од којих су првих шест били пријатељски, а 13 преосталих такмичарски - на Мундијалу у Русији, у Лиги нација и у квалификацијама за Првенство Европе 2020. године.


Дебакл у Украјини (5:0), у 3. колу квалификација скупо је коштао Крстајића. Фактички је после тог пораза остао без посла, иако је после три дана водио тим на утакмици са Литванијом (4:1). Практично, раскид сарадње је уследио, иако нису сва шесторица чланова Одбора за хитна питања била за отказ.


Члaнoви Одбoрa зa хитнa питaњa "изрaзили су зaхвaлнoст сaдa већ бившем селектoру нa веoмa прoфесиoнaлнoм aнгaжмaну, пoсебнo нa oствaренoм успеху у Лиги нaцијa, и пoжелели му мнoгo среће и успехa у дaљoј кaријери.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Крстајић: Поштоваћу сваку одлуку, нико не може да ме посвађа са Кокезом


Преговори са следећим селектором, извесно Љубишом Тумбаковићем (66), ушли су у завршну фазу, а скоро су окончани пре две ноћи и његово именовање се очекује најкасније за две-три недеље. Ово ће практично значити да је врло брзо после отказа на клупи Црне Горе због одбијања да води ову селекцију на мечу квалификација са репрезентацијом самозване државе Косово у Подгорици, Тумбаковић само наставити свој посао, али са Србијом, на путу ка ЕП.


Крстајић је тако после 19 утакмица на клупи Србије завршио пут, поплочан оспоравањима и критикама од дана када је заправо као тренер без искуства и изашао на ту стазу. На њој је уписао уз своје име девет победа и по пет ремија и пораза, уз гол разлику 30:21.


Уколико стигне потврда о именовању Тумбаковића то значи да ће се у његов стручни штаб, са функцијом првог помоћника, највероватније појавити и бивши први тренер црно-белих Зоран Мирковић.


НЕМА ВИШЕ ДЕЉЕЊА БОДОВА

ОДЛУКОМ Одбoрa зa хитнa питaњa - у нaреднoј тaкмичaрскoј сезoни Суперлиге неће бити пoделе бoдoвa, a игрaће се и дaље плеј-oф и плеј-aут.