Седморица фудбалера Ваљадолида добила су мито да пусте утакмицу против Валенсије у последњем колу Примере, преноси шпански Ел „Мундо“.


У великој акцији против намештања у Шпанији медији цитирају изјаву бившег шпанског фудбалера Карлоса Аранде, приведеног због умешаности у нечасне радње.

- Седморица играча су поткупљена, ниједан више - рекао је Аранда, који се кладио на 10.000 евра да би зарадио дупло више.

Фудбалери Ваљадолида били су информисани да Валенсија мора да оствари "дуплу победу", односно да води после првог дела игре и у наставку такође направи разлику, што се и десило.

Прочитајте још Доживотна суспензија због намештања утакмица

Валенсија је славила у Ваљадолиду 2:0 головима Карлоса Солера у 36. и Родрига Морена у 52. минуту и изборила пласман у Лигу шампиона.

Извештаји из Шпаније наводе да челници два клуба нису знали да постоје било какве илегалне радње, а под сумњом су и мечеви Уеска - Валенсија 2:6 и Бетис - Уеска 2:1.

Шпанска полиција је због сумње у организовани криминал и групу која се служи намештањем ухапсила укупно 11 особа, међу којима је као вођа приведен бивши фудбалер Реал Мадрида и репрезентативац Шпаније Раул Браво.

Прочитајте још УХАПШЕН СРПСКИ МЕНАДжЕР И ХРВАТСКИ ТРЕНЕР: У Белгији избила велика афера намештања фудбалских мечева