ПРИЈАТЕЉИ никада не заборављају. Фудбалски мајсториникадане излазе из моде.Прелепим поводом, меморијалним мечом у знак сећања на преминулог другараи саиграча, данас су се у кући фудбала у Старој Пазови на посебан начин присетили Горана Буњевчевића сви који су нешто значили у његовој каријери.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и лондонског Тотенхема, касније и директор “А” репрезентације Србије који је преминуо од последица можданог удара 28. јуна прошле године могао би да буде поносан да је све ово могао да види “негде одозго”...

Са превише емоција, са понеком сузом, са крупним капима кише и огромном дугом која се појавила над сремском равницом у тренуцима док је трајала утакмица, сетили смо се сви сјајног човека, великог господина и фудбалских тренутака које је делио током каријере са свима који су данас наступили на мечу њему у част.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Буњевчевићу у част: Опроштајни меч у Старој Пазови

Ћерка покојног Горана Буњевчевића, Миња, извела је у 18 часова почетни ударац, а од тог тренутка виђене су мајсторије и бравуре некадашњих врхунских фудбалских мајстора. Дејан Станковић, Дејан Савићевић, Владимир Ивић, Марко Пантелић, Саша Илић и многи други показали су да су одрастали уз фудбалску лопту и да их она и данас слуша.

- Прошлог лета смо сви изгубили великог пријатеља, врхунског човекакоји нас је напустио, али овакви мечеви су доказ да се легенде и другари никада не заборављају – рекао је после меча Дејан Станковић, капитен Звездине генерације у којој је играо Горан Буњевчевић.


Једини активни фудбалер који је данас изазивао овације са трибина и који се у недељу опростио од Хумске 1, данас је на терену у Старој Пазови био Саша Илић.

- Буња би био поносандазна колико га се сећамо, колико га често спомињемо и колико нам је свима значио. Многоме обрадовао позив на овај меч – рекао је Илић.

Велики фудбалски асови наставили су после меморијалног меча дружење у Старој Пазови и у разговору се присетили свих лепих данапроведених са једним од последњих фудбалских џентлмена са ових простора. Горан Буњевчевић заиста живи у сваком потезу и сваком осмеху који је данас виђен на утакмици одиграној њему у част.


ПОСЕБНИ ДРЕСОВИ
ОРГАНИЗАТОР овог меморијалног меча, Горанов брат Мирко Буњевчевић и ФСС били су више него оригинални. Екипа Црвене звезде носила је дресове са бројем шест, а некадашњи саиграчи из репрезентације су имали петице на леђима, бројеве који су обележили Буњевчевићеву каријеру док је играо за црвено-беле и Југославију. Посебно је емотиван био дуготрајни аплауз када је одсвиран крај првог полувремена.

СПОРТСКИ центар ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 1.000.Судије: Мракић и Караџић.

EКИПA "ЗВEЗДA":
Дрaгoслaв ЈEВРИЋ, Aлексaндaр КОЦИЋ, Мaрјaн МAРКОВИЋ, Миркo БУЊEВЧEВИЋ, Миливoје ВИТAКИЋ, Ненaд ЛAЛAТОВИЋ,Дејaн ИЛИЋ, Дејaн СТAНКОВИЋ, Миленкo AЋИМОВИЋ, Влaдимир МИРКОВИЋ, Михaјлo ПЈAНОВИЋ, Дрaгaн СТEВAНОВИЋ, Перицa ОГЊEНОВИЋ, Ивaн ВУКОМAНОВИЋ,Дaлибoр ШКОРИЋ, Дрaгaн МИЋИЋ, Винкo МAРИНОВИЋ,Ивaн ДУДИЋ, Брaнкo БОШКОВИЋ, Леo ЛEРИНЦ, Јoвaн СТAНКОВИЋ,Дејaн СAВИЋEВИЋ, Ивaн ГВОЗДEНОВИЋ, Миoдрaг ПAНТEЛИЋ, Дрaгaн МЛAДEНОВИЋ, Гoрaн ЂОРОВИЋ, Огњен КОРОМAН, Никoлa ЛAЗEТИЋ, Никoлa ЖИГИЋ, Петaр БУЊEВЧEВИЋ.
Тренери: Слaвoљуб МУСЛИН, Зoрaн ФИЛИПОВИЋ

EКИПA: "БУЊИНИ ПРИЈAТEЉИ":
Ивицa КРAЉ, Бoбaн РAЈОВИЋ, Гoрдaн ПEТРИЋ, Ненaд СAКИЋ, Миливoје ЋИРКОВИЋ, Зoрaн МИРКОВИЋ, Мaтејa КEЖМAН,Млaден КРСТAЈИЋ, Дaркo КОВAЧEВИЋ, Мaркo ПAНТEЛИЋ, Сaшa ИЛИЋ, Сaвo МИЛОШEВИЋ, Предрaг МИЈAТОВИЋ, Дрaгaн ВУКОЈИЧИЋ, Остoјa МИЈAИЛОВИЋ, Спaсoје ВУЛEВИЋ, Звoнкo МИЛУТИНОВИЋ, Никoлa ВУЧИНИЋ, Aндријa ДEЛИБAШИЋ, Ивицa ИЛИEВ, Влaдимир ИВИЋ, Слoбoдaн МИЛОШEВИЋ, Слaвишa ОРЛОВИЋ, Слaвишa КОКEЗA, Дејaн МИЛОСAВЉEВИЋ, Aцo ПEЈОВИЋ, Милoш КРAСИЋ, Ивицa ДРAГУТИНОВИЋ, Ненaд ЈEСТРОВИЋ, Дрaгaн ТОМИЋ,Ивaн РAДУЛОВИЋ, Дрaгишa БИНИЋ.
Тренери: Љубишa ТУМБAКОВИЋ, Влaдaн МИЛОЈEВИЋ, Aлексaндaр ЈAНКОВИЋ
Судије: Милaн КAРAЏИЋ, Дaлибoр ЂУРЂEВИЋ, Милoвaн РИСТИЋ