СРПСКИ фудбалски мађионичар Душан Тадић је препородио Ајакс и одиграо главну улогу у освајању дупле круне, која је синоћ оверена тријумфом на гостовању Де Графшапу (4:1) у последњем колу првенства Холандије. Навијаче "копљаника" је највише на занимало да ли ће наш репрезентативац и следеће сезоне играти на "Јохан Кројф арени", али коначну потврду нису добили.


- Ајакс и ја имамо добар брак - рекао је 30-годишњи Тадић. - Никада у животу нешто не може да се обећа сто одсто, али могу да кажем да ми је супер у Амстердаму, и да сам врло срећан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЛАВЉЕ У ХОЛАНДИЈИ: Ајаксу дупла круна, Тадић најбољи стрелац


Ове сезоне у свим такмичењима Душан је на 56 утакмица постигао 38 голова и уписао 24 асистенције, а са 28 погодака је поделио прво место листе стрелаца шампионата Холандије са Луком де Јонгом из ПСВ. Фантастичним партијама скренуо је пажњу многих великана и медији су помињали да су се за његове услуге заинтересовали Реал, Бајерн, Манчестер сити као и Кинези. Прошлог лета, Тадић је за 11,6 милиона евра прешао из Саутемптона у Ајакс, што је био бинго за холандског великана.


СПЕЦ В.Н.

АЈАКС ће морати да прође два круга квалификација да би поново играо у ЛШ, због лошег коефицијента Холандије.