Фудбалски тренер Жозе Мурињо рекао је да су за проблеме Манчестер јунајтеда криви "играчи, организација и амбиција" и негирао да је добио отказ због нападача Пола Погбе.

Мурињо је у децембру добио отказ у Јунајтеду, после најлошијег старта клуба у последњих 28 година. Он је од септембра био у лошим односима са Погбом, коме је одузео звање заменика капитена, а сукобили су се и на тренингу.

Упитан да ли је био Погбина жртва, Мурињо је рекао листу “Екип”: "Не, не".

- Проблем су играчи, организација и амбиција. Не могу да одговорим потврдно на питање да ли је Пол једини одговоран - навео је Мурињо.

Португалца је на клупи Јунајтеда заменио Оле Гунар Солскјер, који је у марту потписао трогодишњи уговор, после 14 победа у 19 утакмица као привремени тренер. Екипа је тада била у игри за четврто место, али је покварила резултате у завршници првенства, које је окончала на шестом месту, са пет бодова мање од четвртопласираног Тотенхема.

- Желим да кажем само две ствари о Манчестер јунајтеду. Прва је да је време све рекло, а друга - да су проблеми и даље тамо - навео је португалски тренер.

Мурињо је намеравао да доведе једног централног бека прошлог лета, желео је Харија Мегвајера, Џерома Боатенга, Тобија Алдервејрелда и Дијега Година. Клуб ипак није довео бека, већ је Мурињо морао да се задовољи доласцима везног играча Фреда, дефанзивца Диого Дало и резервног голмана Лија Гранта.