Фудбалер Вождовца и некадашњи капитен Црвене звезде Никола Микић је рекао да је био близу одлуке да заврши каријеру. Из Србије је отишао у турску Манису, уследиле су “шетње“ од ОФК Београда, преко АЕЛ и ОФИ до повратка у редове турског клуба.

Чврсто сам решио да оставим фудбал. Нисам себе видео у српском фудбалу, познавајући прилике нисам мислио да могу да нађем коректну средину. Уследио је позив власника Вождовца, као и директора клуба и након састанка и разговора који смо обавили увидео сам да је Вождовац једна права, здрава и пристојна спортска прича. И пре тога сам чуо да је Вождовац клуб који је сјајно организован и који сјајно функционише, али док то не видите својим очима, ви у то не верујете. Тако је било и самном. Из једне ситуације у којој сам био спреман да завшрим каријеру и престанем да се бавим фудбалом дошао сам у ситуацију да више него икада уживам у фудбалу“, навео је Микић.

Он се осврнуо и на свој ангажман у Звезди, као и на сарадњу са легендардним Робертом Просинечким, у чијем тиму је имао улогу капитена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Журнал: Јовановић први кандидат да наследи Милојевића на клупи Звезде

Након сезоне у Напретку коју сам одиграо добро почело је да се говори о интересовању Звезде и Партизана. Пошто сам велики Звездаш, за мене није постојала опција преласка у црно-бели табор. Током паузе у првенству позвао ме је Драгиша Бинић на хитан састанак, на коме су били он и Маза Василијевић. Тада ме је Василијевић само “спаковао“ у кола и одвезао у Београд, тако да можемо да кажемо да ме је Звезда скоро па киднаповала“, објаснио је Микић.

Подсетио је и да није играо одмах по доласку у Љутице Богдана.

Тек касније сам дебитовао. Тада је тренер био Пижон, а касније је дошао Просинечки, који ми је указао поверење и доделио капитенску траку. То сматрам за једну од највећих привилегија коју сам имао кроз каријеру. Када је отишао Просинечки, у клуб је дошао Саша Јанковић као тренер, убрзо се вратио Ненад Милијаш, а када се у клуб врати таква величина, не мора нико ништа да вам каже, сами остављате траку ономе коме је намењена. Био је то сјајан период моје каријере“,закључио је Микић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИЛОЈЕВИЋ НА РАСКРСНИЦИ: Тренер Звезде у дилеми да ли да остане или да прихвати неку од понуда