Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је данашњи "вечити" дерби "имао све" и да је његовим фудбалерима био потребан "шамар" у прошлом колу да би победио Партизан.

- Честитам свим актерима на дербију који је имао све. Желели смо више да имамо посед, али је овде велики улог и дерби је увек специфична утакмица у којој морамо много више да преузимамо одговорност у свим зонама. Дерби са пуно набоја. Долазимо после пораза, желео сам да видим реакцију код играча. Такав шамар у претходном колу је добро дошао мојим играчима што се и видело на последњим тренинзима, велика жеља да добијемо великог противника какав је Партизан - рекао је Милојевић новинарима после утакмице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРВЕНО-БЕЛИ НА КОРАК ДО ТИТУЛЕ: Звезда савладала Партизан у дербију

Звезда је на свом стадиону победила Партизан са 2:1 и четири кола пре краја има шест бодова више од другопласираног Радничког.

Милојевић је био сагласан да игра у дербију треба да изгледа боље и да сама утакмица буде садржајнија, а да су велики улози криви што није тако.

- Када гледате са стране буде 'ако је на пример Вукановић дао 12 голова у Напретку, у Звезди би требало 50'. Једноставно, није то тако у фудбалу. Сагласан сам да би то требало да изгледа боље, садржајније, али су велики улози. Играчи су можда у другим утакмицама слободнији, нико од њих неће много да ризикује. Остаје у глави током целе каријере када неко погреши. Онда се прескаче и тако даље. као и у претходним, ништа од онога што смо радили на тренинзима нисмо успели на утакмици. Улог је велики, не само код нас, већ и код играча Партизана. Постоји страх од грешке - рекао је тренер Звезде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда 52 милиона, Партизан 23 милиона евра

Милојевић је навео да жали због пропуштене прилике Мирка Иванића после другог Звездиног гола.

- Кључни детаљ утакмице, по мени, била је шанса Иванића коју нисмо искористили. Тада би била стављена тачка са јако добрим резултатом за нас. Десио се пенал и довео је да стрепимо у последњим минутама. Увели смо трећег штопера, није ствојствено да играмо тако, али хтели смо да закључамо утакмицу и издржимо до краја - казао је Милојевић.

Новинари су га питали зашто капитен екипе Вујадин Савић није почео утакмицу.

- За мене су сви капитени. Вујадин је сјајан дечко и играч. То стоји. Због тактичких ствари сам се определио за овај тим. Они су свесни да постоје многа изненађења у утакмицама са Партизаном. Капитен није само када игра, капитен је свуда. За мене су сви капитени - одговорио је тренер Звезде.

Упитан је колике су шансе Звезде да освоји титулу, на шта је уз осмех одговорио "50 одсто да јесмо (освојили), а 100 да нисмо".

- Битно је да одрадимо до краја како желимо. Ко зна шта би било на дербију да није било прошле утакмице (против Чукаричког). Наредна утакмица је такође тешка. Све су то најбоље екипе, свака утакмица је буквално дерби. Не бих пуно прогнозирао - истакао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Навијачи Звезде посветили транспарент Саши Илићу

Навијачи Црвене звезде истакли су транспарент у ком су похвалили капитена Партизана Сашу Илића. Милојевић је рекао да је то био леп гест.

- Пуна наклоност за то што су урадили. Сале је велики играч, без обзира на то што је из противничког клуба. Има велико поштовање и од мене. Леп гест и то је нешто што је лепо видети у фудбалу", рекао је Милојевић.