Фудбалски клуб Лацио дистанцирао се од расистичких испада својих навијача који су истакли транспарент у част фашистичког вође у време Другог светског рата Бенита Мусолинија и вређали фудбалера Милана.

Лист Газета дело Спорт објавио је видео снимак на коме се чује како навијачи Лација испред стадиона Сан Сиро, пре синоћње утакмице са Миланом, на расној основи вређају фудбалера "росо-нера" Темуеа Бакајока.

Исте увреде чуле су се са трибина и током загревања. Пре тога, навијачи Лација су у центру града развили транспарент у част Бенита Мусолинија.

- Лацио се јасно дистанцира од понашања и догађаја који не приказују спортске вредности које клуб промивише за ових 119 година. Клуб одбацује и оспорава поједностављену тенденцију појединих медија који све навијаче Лација сматрају одговорним за дела неколико изолованих елемената, из разлога страних било којој спортској страсти - наводи се у саопштењу Лација.

Последњих година у италијанском фудбалу има много проблема са расизмом, а најновији инциденти су увреде тамнопутим играчима Наполија Калиду Кулибалију и Јувентуса Мојзеу Кину.

Лацио је синоћ победио Милан са 1:0 и у финалу Купа у Риму играће против победника дуела Аталанте и Фиорентине.