ЗНАЛИ су у Партизану и пре дербија кола Суперлиге и гостовања у Нишу да им се лоше пише када су видели име и презиме главног судије. Нису само знали - колико лоше. Јер испоставило се да је арбитар из Крагујевца Бојан Николић оправдао улогу "човека од задатка" и са две одлуке директно анулирао вођство гостију из 42. минута и сахранио њихову наду да могу до бода или бодова на "Чаиру".


Огласио се Партизан и саопштењем, у којем подсећа на изједначујући гол домаћина после престрого досуђеног слободног ударца у трећем минуту надокнаде првог полувремена (иако је претходно најављено два минута), па на офсајд "из авиона" у 48. минуту за потпуни резултатски преокрет.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ МЕЧА СА РАДНИЧКИМ: Брутална пљачка у Нишу


Судијска комисија је претходно у петак, очигледно, имала свој мотив зашто баш Николића да пошаље у Ниш. Сада ће имати релативно лак задатак да најслабијег актера утакмице (слабијег чак и од левог бека црно-белих Немање Г. Милетића) одмори бар у следећем колу. Нема сумње да Николићу због слабих оцена медијских извештача са меча, посматрача суђења ФСС, али и опште оцене објективне публике, следи минимум један меч одмора или суспензије, што је за партизановце сада вероватно слаба утеха.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лалатовић: Заслужена победа, показали смо да смо бољи


Судијска комисија ФСС ће заседати сутра, када ће вероватно бити одређени арбитри за комплетно 33. коло, а са посебном пажњом очекује се име главног судије за 160. вечити дерби који се игра у четвртак. Тако ће сутра, или најкасније прекосутра, бити позната и судбина "грешног" Бојана Николића, који је, према процени црно-белих, и овог пута "оправдао" поверење оних који су га послали да дели (не)правду на "Чаиру".