Руски милионер Сергеј Самсоненко објавио је данас да по завршетку сезоне више неће финансирати мушки рукометни клуб Вардар, чиме се у потпуности завршава његов ангажман у македонском рукомету.

У отвореном писму објављеном на сајту клуба рквардар.мк, Самсоненко је као разлог навео финансије и истакао да га се "због одржавања Вардара стално мора лично да се задужује" и да до сада није добио подршку која је седам година стално обећавана.

Према његовим речима, за седам година од када је преузео прво женски, па мушки тим, последње три године "се лично бори из дана дан за издржавање клуба сталним задуживањем и узимањем кредита", што је почело да се одржава на пословање његових компанија.

"Приход који Рукометни клуб добија од Евроспке рукометне федерације и спонзора претходних година није ни 10 одсто од бууџета који ја дајем годишње. Добио сам превише обећања да ћу за кратко да добијем помоћ за рукомет, али ево већ седму годину те помоћи нема", истакао је Самсонко.

Контроверзни руски бизнисмен с макдонским пасошем је навео да не жели даљим задуживањем за спорт да угрози више од 5.000 запослених у његовим компанијама и њихову породице.

Самсоненко је прошле године престао да улаже у женски тим Вардара, који је преузео 2012. године, а наредне године је постао власник и мушког тима.

У тим годинама рукометаши Вардара су постали европски шампиони и више пута освојили регионалну Сеха лигу и македонско првенсто и куп, док је женски тим играо и неколико пута на финалном турниру Лиге шампиона, али је ниједном није освојио.