Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да захтева озбиљан приступ против Чукаричког и да очекује веома тешку утакмицу.

- Када уђете међу осам најбољих, свака утакмица је велика за себе. Чека нас изузетно тешка утакмица. Биће веома, веома тешко. Максимално озбиљно ћемо се спремити јер желим озбиљан приступ. Очекујем добру и квалитетну утакмицу - рекао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Само петорица без гола

Звезда ће сутра од 17.00 гостовати Чукаричком у 32. колу, другом у плеј-офу Супер лиге Србије.

- Идемо екипи која је у врху, стабилан суперлигаш, са тенденцијом да напредује из године у годину. Екипа која квалитетно игра на домаћем терену. Добро се познају, амбијент на Бановом брду је леп и фудбалски, са добрим тереном и инфраструктуром. Показују о каквом је клубу реч. Реткост је у српском фудбалу да можете да држите толико дуго играче на окупу, то је екипа која већ две-три године игра заједно.

Чукарички неће моћи да рачуна на Самјуела Овусуа, а Милојевић је навео да та екипа има спремне замене.

- Овусу је квалитетан играч, ништа мање или више од осталих играча Чукаричког. Имају играче који могу да га замене. Имају много младих који имају утакмице у ногама. Није само Овусу... Квалитетан је, али имају много озбиљних играча у екипи.

По његовим речима, јасно је ко се за шта бори у плеј-офу и притисак је једнак.

- Искристалисало се ко ће се борити за титулу, ко за Европу. Чукарички има своје амбиције и намере, али ништа мање или више немају мањи или већи притисак од нас. Колико је Чукарички под притиском, толико смо и ми. Не знам да ли смо једну утакмицу играли од кад сам дошао, да није било притиска. Притисак треба да постоји и треба да буде позитиван, никако негативан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Улазнице за "вечити" дерби од данас у продаји на интернету

Неће моћи да рачуна на Ричмонда Боаћија, али није желео да открије да ли ће чувати неке играче за "вечити" дерби који ће се играти наредне недеље.

- Има играча за које ћемо видети каква је ситуација и колико ћемо их излагати неким напорима. Имамо играче који су на граници суспензије. За мене је ово најбитнија утакмица у сезони, свака прва наредна и фокусирани смо на Чукарички. За остало ћемо видети.

После приче око утакмице уследио је разговор везан за успех појединих клубова у европским такмичењима, попут Ајакса и Ајнтрахта.

- Драго ми је због Ајакса. Можете много тога да научите, видите. Можете и да питате 'а, где то може да иде даље?'. Видели сте које су тенденције. Драго ми је што се вратила Ајаксова школа фудбала и њихова деца. Де Лихт, Де Јонг... Закључак је да је много отишло у фудбалу са улагањем. И ти неки млади играчи Ајакса су плаћени по 15, 20 милиона евра.

Посебне речи хвале имао је за Ајнтрахта и српске играче у том тиму, као и тренера Адолфа Хитера са којим је раније имао прилику да разговара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈОВАНЧИЋ ПРОДУЖИО УГОВОР СА ЗВЕЗДОМ: Нисам очекивао да ће бити баш овако добро, и за клуб и за мене

- Дивно. Филип Костић је феноменалан играч. Велики напредак видим сваки пут. Лука Јовић, Мијат Гаћиновић... Сви они су овде показивали потенцијал. Не знам да ли је ово њихов зенит, али су веома близу. Не можемо у нашем првенству да постигнемо да они буду то што јесу, али видимо колики су потенцијал. Такође је битно у који ћете клуб да одете. Колико добрих играча има, али не могу да пруже колико су пружали у претходном клубу... Хитер је толико једноставан. Оставио је фасцинантан утисак на мене. Аустријанац је, а воли играче са Балкана. Ту је и Анте Ребић, а сви они су носиоци игре и свака част.

По његовим речима, све је ближе да Лига шампиона буде "затворена" за мање клубове.

- Све иде у другом правцу. Материјално је данас појело свет. Све што је материјално изгледа вредност, нажалост, мислим да ће материјализам поново превладати и мислим да ће се затварати такмичење – завршио је Милојевић.