“Километри сви због тебе пређени створили су причу о највећој љубави” - крилатица је навијача Црвене звезде, која јасно осликава колико су спортски заљубљеници спремни ићи далеко због вољеног клуба. Сасвим случајно овом причом водили су се и навијачи фудбалског клуба Бенфика, који су још једном показали да фудбал не познаје границе.


После финала Лиге Европе 2013. и 2014. године, у којима је Бенфика поражена од Андерлехта, односно Челсија, Португалци су поново имали прилику да обрадују своје навијаче и стигну до борбе за титулу у европском такмичењу.


Након првог меча на “Стадиону светлости” у којем је Бенфика славила против Ајнтрахта са 4:2 у оквиру полуфинала Лиге Европа, међу Португалцима владао је велики оптимизам да се може поновити успех од пре пет година. Вођени љубављу према клубу и страшћу према фудбалу, двојица навијача из Португала кренули су пут Немачке, у намери да уживо гледају изабранике Бруна Лажа.


Ипак, није све ишло по плану. После 16 сати вожње, Алваро Оливеира и другар схватили су да су направили невероватну глупост и да су стигли у погрешан град. Јесте у питању био Франкфурт, али не онај на Мајни, у који су се и упутили, већ на Одри.


Током путовања Португалац је на Инстаграму објављивао фотографије, пратиоци су покушали да му објасне да прави грешку, али он на то није обраћао пажњу. Како су ова два града удаљена нешто више од 500 километара, остало је непознато да ли су навијачи ипак стигли на стадион. Без обзира на то, показали су да су спремни да превале дуг пут како би бодрили свој тим.


Права филмска прича допринела је да Португалац преко ноћи постане интернет звезда, те се чак нашао и на немачкој телевизији.


- Познати смо. Јер смо испали глупи – написао је Алваро на друштвеним мрежама.


Бенфика ипак није успела да дође до финала, али ће Алваро сигурно упамтити ово узбудљиво путовање.