ЈЕДАН је погодио, а други затворио. Рикардо Гомеш је погурао "ваљак" ка четвртом финалу Купа Србије, а Саша Здјелар одлично "похапсио" све у маневру Нишлија и стигао често да и унапред пројектује решења која су доносила опасност по гол Боривоја Ристића. Та двојица Партизанових фудбалера су и најзаслужнија што се уочи других 90 минута полуфиналног окршаја са Радничким много више пута када је у питању заказивање финалног дуела, готово извесно са Црвеном звездом.

На тај начин размишља млади везиста Партизана који не жели да се бави изјавама из табора Нишлија да су шансе после првог меча 50-50.

- Не знам шта су рекли, нити се томе окрећем, знам да се ми питамо ко ће ићи у финале и да ћемо и у недељу у првенству дати све од себе да у Нишу дођемо до нова три бода - јасан је Здјелар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Партизан-Раднички Ниш 1:0

Првих 90 минута двомеча црно-белих и Радничког је донело управо оно што се очекивало - праву рововску борбу.

- Играли смо једну тврду утакмицу какву смо и очекивали. Знали смо тачно како ће Раднички играти и шта ће покушати да ураде и то смо зауставили. Имали смо још прилика за гол, али и ово је добар резултат за нас, јер је нама победа најважнија.

Интернационалац са Зеленортских острва је водио жестоке борбе са дефанзивцима Нишлија и из једне је изашао као победник, у 28. минуту.

- Раднички има добар тим, агресиван, али ми смо заиста одрадили одличан посао и заслужили победу. За три дана се поново срећемо са њима у лиги, где ћемо покушати да одиграмо на овом нивоу, јер ако будемо играли са овом жељом и менталитетом ближи смо победи - подвукао је Рикардо Гомеш.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГОМЕШ НАПРАВИО РАЗЛИКУ: Партизан са предношћу иде на реванш Радничком

Реванш је на програму 15. маја у Нишу, а Гомеш искрено признаје да о њему још не размишља.

- Значи нам што ћемо имати довољно времена и да се уиграмо до реванша средином маја, али у међувремену имамо тежак распоред и много утакмица, тако да о њему сада конкретно и не размишљамо. Знамо само да ће бити то још једна тешка утакмица баш као ова данас, али да ћемо дати све од себе да будемо у финалу.

ЛАКША ПОВРЕДА РИКАРДА

НАПУСТИО је Рикардо Гомеш терен седам минута пре краја због повреде која се касније испоставила као лакша и неће држати тамнопутог нападача дуго ван терена.

- Што се тиче бола који сам осетио, ништа посебно, пролази за два, три дана. Биће све у реду - кратко је прокоментарисао Гомеш.