Ко ће бити први голман Реала? Питање на које за сада ни Зинедин Зидан нема одговор. Према речима стратега Мадриђана промена, за сада, неће бити.


Прашина се подигла пре неколико недеља када је Зидан у стартну поставу уврстио свог сина Луку. Ипак, после тога је објаснио да је то урадио због проблема са повредама и умором Тиба Куртое односно Кејлора Наваса.


- Следеће сезоне неће бити дебате о голману, биће веома јасно. Тренутно постоје три добра чувара и завршићемо сезону са њима. Тибо ће поново играти, а Лука је трећи голман, Реал и треба да има три или четири велика голмана. Не можете се такмичити на више фронтова са само једним великим голманом – рекао је Зидан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗИДАН КАЖЕ – ЈОВИЋ: "Марка" најављује долазак Србина у Реал Мадрид за 70 милиона евра


Поред критика и тренутно лоше форме, Тибо Куртоа је истакао да није изгубио самопоуздање.


- И даље сматрам да сам један од најбољих, иако шпански медији желе то да прикажу другачије – поручио је Белгијанац.


Са друге стране, Навас је рекао да би желео да напусти актуелног шампиона Европе.


- Дао сам све за овај клуб и наставићу то да радим док сам овде, али не желим да проведем у Мадриду још једну годину – додао је Навас.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОЛУМБИЈАЦ ВИШАК У РЕАЛУ: Зидан не враћа Родригеза


Осим разлике у годинама, не постоји превише другачијих ствари код ова два голмана. Куртоа је до сада забележио преко 450 наступа, док је Навас одиграо нешто мање од 400. Пошто је Белгијанац тренутно повређен, не може се са сигурношћу рећи ко је прва опција Зидана.


- Свиђају ми се и Куртоа и Навас. Тибо је показао да је велики голман, али желим да и Кејлор буде важан. Не заборављам шта је учинио, играо је мање, али мора да игра – закључио је Зидан.


У тиму се налази још и млади француски репрезентативац Лука Зидан, који се придружио мадридском клубу из Дњепра. После две импресивне сезоне у Украјини, Лука је дошао у редове шпанског великана, који је за њега платио 8,5 милиона евра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зидан тврди: Није време за Мбапеа


Мадриђани полажу велике наде у њега, али је француски тренер истакао да од много ствари зависи ко ће бити први голман наредне сезоне.


Голманском трију остаје да се постарају да ураде довољно како би избегли да буду део неизбежног “чишћења” на “Сантјаго Бернабеу”.