Звезда Тотенхема Хјонг-Мин Сон показао је велику хуманост, пошто је јужнокорејским жртвама великог пожара донирао 100.000 фунти.


Донација нападача “Спарса” дошла је после пожара који је захватио његову домовину и уништио око 400 кућа, док су двојица пронађена мртва.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПЛ: Тотенхем победом до трећег места на табели, Саутемптон корак ближи опстанку


Ватра је захватила предео близу границе са Северном Корејом, а власти су овај пожар назвале једним од највећих у историји ове земље. Полиција верује да је пожар почео због искре са трансформатора, 5. априла у вечерњим сатима.


Јужнокорејски играч је, после утакмице против Хадерсфилда, истакао да новац није важан, већ да је најбитније да се на било који начин помогне свим жртвама.


- То није ништа у поређењу са оним што су жртве проживеле. Иако живим у иностранству, знам шта се dешава у мојој домовини. Мислим да је то нешто што сам морао да урадим када знам да постоји велика катастрофа у мојој земљи – рекао је Сон.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СОН ПОСЛЕ ГОЛА ЗА ПОБЕДУ: Тотенхем међу најбољима на свету


Тотенхем у среду очекује реванш меч против Манчестер Ситија у оквиру четвртфинала Лиге шампиона, а Сон сматра да његова екипа може да оствари добар резултат.


- Манчестер је сјајна екипа, али ако будемо играли као тим и ако верујемо у себе, имамо велику шансу да остваримо добар резултат.


“Спарси” се тренутно налазе на трећој позицији Премијер лиге, а до краја првенства одиграће још пет утакмица.