МЛАДИ хрватски репрезентативац Бојан Кнежевић (22) подигао је прашину изјавом да би играо за Србију, након што су с њим контактирали људи из ФСС. Међутим, дан касније се везиста загребачке Локомотиве на позајмици из Динама огласио саоштењем у коме каже да нема намеру да обуче дрес "орлова" и да се извињава онима који су се осетили увређенима.

- Тачно је да сам имао позив од човека који ми се представио као члан ФСС и сасвим сам нормално одговорио на питања која ми је поставио - каже Кнежевић.

- Ниједног тренутка нисам рекао да прихватам позив Србије, нити да мислим да ћу га прихватити, него да постоји правна могућност да наступам за њих. На то сам рекао да никад не знаш шта носи сутра и да не одбацујем такву могућност у будућности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФСС КОНТАКТИРАО МЛАДОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА ХРВАТСКЕ: Кнежевић хоће са “орловима”

Некадашњи капитен омладинске селекције "коцкастих", чији отац има српски пасош, истакао је да нема дилему око тога шта жели.

- Хрватска је одмалена била и биће мој први избор, без обзира на све. Иако ми многи говоре да за то нема потребе, ја хоћу да се извиним свима који су се нашли увређенима. Нисам имао за циљ да подижем било какве тензије и ово је последње што ћу до даљег рећи на ову тему - поручио је Кнежевић.

ВРЕДИ 500.000 ЕВРА

ПРЕМА сајту "Трансфермаркт", вредност Кнежевића је 500.000 евра. А Србија на његовој позицији има играче који вреде далеко више - Немању Матића (35 милиона), Марка Грујића (18 милиона), Луку Миливојевића (15 милиона)...