БОЈАН Кнежевић, везни играч загребачке Локомотиве, подгрејао је атмосферу у Хрватској и нашој земљи, потврђујући да би могао да узме српско држављанство и заигра за селекцију Србије. У интервјуу "Спортским новостима", млади репрезентативац Хрватске и бивши капитен омладинске селекције ове земље, није крио и детаље разговора са "једним човеком из ФС Србије", а за кога хрватски лист тврди да је лично председник ФСС Славиша Кокеза.


- Звао ме недавно човек из српског Савеза. Рекао ми је да постоји могућност да играм за Србију и питао ме јесам ли заинтересован. Они знају да могу да остварим услове за то и ја нисам одбио Србију, а зашто бих - рекао је искрено Кнежевић за "Спортске новости" који су очекивали другачији одговор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САСТАНАК ГЕНЕРАЛНИХ СЕКРЕТАРА ЧЕТИРИ БАЛКАНСКЕ ЗЕМЉЕ: Кандидатура на столу


ОТАЦ ИМА СРПСКИ ПАСОШ БОЈАН Кнежевић лако може да добије српско држављанство, потврдио је то и за "СН".
- Мој отац има српски пасош. Ја заиста не знам како су у Србији то сазнали, како су уопште дошли на идеју да бих ја да могао играм за њих. Уверавају ме да за то постоји реална могућност. Не бих могао да заиграм одмах за њих на ЕП за младе, међутим, тврде да бих врло брзо могао добити дозволу да заиграм за Србију - објаснио је Кнежевић.

Затим је Кнежевић и образложио због чега је дао позитиван сигнал Србији.


- Рекао сам да ме занима, јер је ово фудбал, ради се о мојој каријери и све друге ствари треба оставити са стране. Свестан да ће бити и оних који ће гледати само "ту другу страну приче", али мене занима фудбал. Мени је Хрватска увек била први избор, играо сам за све млађе селекције. Али, у Хрватској ми перспектива у овом тренутку није блистава, тешко ћу заиграти за А селекцију. Србија ме зове, очигледно ме јако желе и наравно да разматрам могућност да заиграм за "орлове" - искрен је 22-годишњи фудбалер.


Кнежевић јесте једна од највећих нада Динама и хрватског фудбала, сматрали су га наследником Марсела Брозовића, а неки су га поредили и са Луком Модрићем. Пре три године је био хит, играо у дресу Динама Лигу шампиона, гледао га је Карло Анчелоти желећи да га доведе у Бајерн... Међутим, у његовом развоју дошло до застоја у последњих годину дана, па се зимус други пут вратио из Динама на позајмицу у филијалу Локомотиву (одиграо тамо и пролеће сезоне 2017/2018), јер је код тренера "модрих" Ненада Бјелице одиграо само пет мечева током јесени. Добро је стартовао у Локомотиви, на несрећу се после три меча повредио и тек би у наредних седам дана требало да се врати на терен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Напредак Србије на ФИФА ранг листи


Селектор младе селекције Хрватске Ненад Грачан током успешних квалификација за ЕП у Италији и Сан Марину није рачунао на Кнежевића, уврстио га је само за меч у Белорусији 9. октобра 2018. на коме је играо у последњих 20 минута. Зато Кнежевић и сматра да нема перспективу у Хрватској, али тако не мисли и Ненад Грачан.


- Бојан је сигурно један од играча који је кандидат за ЕП. Ту је, близу тог ростера, али треба видети какво ће бити стање са његовом повредом. Биће ми жао ако одлучи да промени репрезентацију, иако мислим да то није готова ствар - рекао Грачан. - Требало би о свему разговарати са њим, али ако он жели промену ми смо ту немоћни. Рано је још рећи шта ће бити с Кнежевићем, све зависи од њега.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФСС СЕ ОГЛАСИО ПОШТО ГА ЈЕ ФИФПРО ПРИЈАВИО ФИФА: Судија синдиката радио несавесно

ФС Србије је учинио први корак, Кнежевић је заинтересован, али с обзиром на позицију у тиму, можемо да се питамо каква ће му перспектива бити у Србији. Јер, на његовој позицији играју: Немања Матић, Лука Миливојевић, Љубомир Фејса, Немања Гудељ, Ненад Крстичић, Саша Лукић, Немања Максимовић, Марко Грујић, Саша Здјелар, Бранко Јовичић, Душан Јованчић и да не набрајамо више...