БАРСЕЛОНА је трећи пут заредом славила против кошаркаша актуелног шампиона Европе и то у Мадриду, али та вест није била ударна у локалном "Мундо Депортиву". Да би се тако нешто догодило мора да постоји озбиљан и јак разлог, а он се у овој прилици зове и презива Лука Јовић!

Сјајни српски нападач је дефинитивно "залудео" све у спортском сектору клуба са "Ноу кампа", па "Мундо Депортиво" на првој страни доноси велике слике и носећи наслов - "Офанзива на Де Лихта и Јовића". Ништа ново када је ударна игла Ајнтрахта из Франкфурта у питању, рекло би се, али новост представља чињеница да су у каталонском клубу одлучни да убрзају ствар и обезбеде потпис момка рођеног у Бијељини у наредних месец дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БАРСИН ПРЕСИНГ НА ЛУКУ ЈОВИЋА: Каталонци и у Лисабону наговарају Србина да од лета буде њихов играч

Јасно је да је Барселону на убрзавање целе приче приморало интересовање Бајерна и ПСЖ који су спремни да плате и више од шпанског великана, по информацијама које су до сада процуриле чак и преко 60 милиона евра, што је десет милиона више од бројке којом би наводно били задовољни у Франкфурту. Због тога су јуче у Лисабон отишли спортски директор Ерик Абидал и технички секретар Рамон Планес. Њихов циљ је да у разговорима са Луком Јовићем и његовим агентом Фалијем Рамаданијем издејствују потврдан одговор и на тај начин би и Ајнтрахт био доведен пред свршен чин у случају да из Минхена или Париза стигну финансијски издашније понуде.

После свега није тешко закључити да је Барселона искаутирала Србина из свих углова и да је "зелено светло" за офанзиву дато како би навијачи на "Ноу кампу" у новој сезони на делу гледали нападачки тандем Лук де Јонг - Лука Јовић. Лук и Лука уз Месија, засада добро звучи, остало је још само да нападач Ајнтрахта каже да и један од најзвучнијих трансфера српских фудбалера у историји ће представљати само питање формалности и процедуре.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФЕЈСА СЕ ОГЛАСИО: Никад нисам одбио да играм за Србију!

И ДЕ ЛИХТ БЛИЗУ

ЧИЊЕНИЦА да други део "екипе" Барселоне за преговоре, који се ових дана налази у Амстердаму, чине председник Ђозеп Марија Бартомеу и генерални директор Оскар Грау говори да је трансфер младог штопера Ајакса Матијаса де Лихта пред реализацијом. Цена његовог обештећења према наводима "Мундо Депортива" не би требало да износи мање од 80 милиона евра.