Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је данас да се не боји утакмице са Португалијом, кога је оценио првим фаворитом у квалификационој групи за Европско првенство 2020. године.


- Ценимо и поштујемо Португал, то је фаворит број један, али се не бојимо, иако смо ослабљени. Ови момци који су играли у Немачкој су показали квалитет, да су веома дисциплиновани, да је атмосфера заиста добра, сви су расположени и биће квалитетна утакмица. Надамо се најбољем - рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Лисабону.


Србија ће гостовати Португалији у својој првој утакмици квалификација за Европско првенство.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛАЗОВИЋ ПОСЛЕ ПЕТ ГОДИНА ПОНОВО ЗАИГРАО У НАЦИОНАЛНОМ ТИМУ: Никад нисам губио наду


Португалија је већ играла једну утакмицу, нерешено са Украјином (0:0).


- Нормално је да буду под притиском, као што смо и ми. Игра се за бодове. Утакмица ће бити важна и за Португалију и за Србију. Португалија је фаворит број један, актуелни европски шампион. Имају квалитетну екипу без обзира на то што су играли нерешено са одличном Украјином - казао је Крстајић.


Навео је да се неће угледати на Украјину.


- Свако има свој модел, како Украјина, тако Португалија и Србија. Не гледамо друге, већ нас, да се што боље спремимо. Знамо наше мане, знамо њихове и желимо да их нађемо што више. Знамо свој квалитет, шта можемо и најбитније је да будемо максимално концентрисани - додао је селектор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Фејса тражио да не игра за репрезентацију


Он неће моћи да рачуна на Александра Коларова, Немању Матића, Филипа Костића и Љубомира Фејсу.


Рекао је да "наравно да зна састав" који ће изаћи на терен, да су Душан Тадић и Александар Митровић нормално тренирали дан пред утакмицу и да има комплетну слику.


Додао је да жели да Србија у будућности буде као она на утакмици са Немачком у Волфсбургу (1:1).


- Суштина је да играмо све боље, без обзира на противника. Модел из Немачке је оно чему тежимо у будућности, добре ствари да задржимо, а лоше да сведемо на минимум - истакао је Крстајић.


Португалске новинаре је занимало Крстајићево мишљење како ће екипа Србије зауставити Кристијана Роналда.


- Велику звезду је тешко анализирати. Имамо неке идеје и методе како да покушамо да га зауставимо. Нисам ни први ни последњи који ће рећи да је можда и најбољи на свету, сувишно је коментарисати - рекао је Крстајић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА МОРА ДА ПАДНЕ: Португалци незадовољни ремијем са Украјином на старту квалификација за ЕП


Капитен екипе Душан Тадић рекао је да верује у повољан резултат у Лисабону.


- Ако се погледа прошлост, имали смо много проблема са инцидентима и они су нас избацивали на претходним такмичењима, Ђенова, Албанија и тако то. Свесни смо да можемо да направимо проблем Португалији, али треба ићи корак по корак. Верујемо у себе и надамо се добром резултату. Ово је најтеже гостовање и не смемо превише да претимо Португалу. Желимо да се пласирамо на Европско првенство, то нам је циљ и учинићемо све да до тога дођемо, иако неће бити лако - рекао је Тадић.


Тадић је навео да му је небитно на којој ће позицији играти и да је најбитније да најбоље могуће одговори сваком задатку и да се прилагоди на њега, упитан за улогу у репрезентацији и клубу за који наступа.


Утакмица Португалија - Србија игра се у понедељак од 20.45 на стадиону Бенфике у Лисабону.