ВРХУНСКИ европски класик припао је „панцерима“. Поготком Шулца у 90. минуту, Немачка је у Амстердаму савладала Холандију у дербију Групе Ц, квалификација за ЕП – 3:2 (2:0). Није се исплатио труд домаћина у наставку када су надокнадили два гола заостатка, преко Де Лихта у 48. и  Депаја у 63. минуту. Немци, са само четворицом стартера из меча са Србијом, дошли су до 2:0  преко Санеа у 15. и  евро-голом Гнабрија у 34, али су после тога стали, што је могло скупо да их кошта.   

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Фаворити нису дозволили изненађење, БиХ боља од Јерменије, победа Швајцарске у Грузији

Изненађење дана, вероватно и кола, виђено је у Будимпешти. Мађари су губили од Хрвата, али су успели да направе велики преокрет и забележе једну од највреднијих победа у новијој историји – 2:1. Вицешампиони света су повели преко Ребића у 13, али су после тога тужно уздисали ај, ај, јер су Шалај у 34. и Паткај у 76. минуту донели велико славље домаћим навијачима. У овој Групи Е, Велс је голом Џејмса стигао до вредног минималца против Словачке. Велики обрт су данас направили и расположени Израелци против Аустрије (4:2), Руси су били уведљиви у Казахстану (4:0), а у дербију бивших југословенских република Словеније и Македоније није било победника – 1:1.