Голман шампиона НХЛ лиге Вашингтон Капиталса Брејден Холтби рекао је данас да не жели да иде на пријем код председника САД Доналда Трампа у Белу Кућу, на прославу освајања Стенли купа.

Холтби је други играч Капиталса који је одбио позив, после Брета Конолија.

- То је једна од оних ствари о којима морате да размислите, али ја морам да останем веран себи и да са поштовањем одбијем понуду. То је за мене лична ствар. Верујем у оно у шта верујем и ако желим да се држим тога, морам да урадим оно што мислим да је исправно, али то не утиче на одлуке других - рекао је Холтби.

Традиција је да председник САД у Белој Кући организује прославе титула у четири главне северноамеричке спортске лиге.

Трамп је повремено био у сукобу са појединим спортистима, од НФЛ лиге, где су играчи протестовали током извођења химне, до НБА играча, укључујући Леброна Џејмса и Стефена Карија.

Шампиони НХЛ лиге наставили су традицију посета Белој Кући, за разлику од шампиона из осталих спортова.

Кошаркаши Голден Стејта, шампиони у последње две сезоне НБА лиге, нису желели да оду у посету Трампу. Такође, планирано је било и да шампиони НФЛ лиге Филаделфија Иглси посете Белу кућу и прославе освајање Супербола, али су на то пристала само двојица играча, па је Трамп отказао позив вече пре скупа.

Хокејаши Вашингтона обићи ће Белу Кућу и састаће се са Трампом у понедељак, а тај догађај протећи ће без јавне церемоније.