Италијански тренер Карло Анћелоти пружио је подршшку Реал Мадриду који је одлучио да на клупу врати Зинедина Зидана и истакао да верује да ће Француз успети да реши проблеме који су настали у клубу.

Зидан је у свом претходном мандату у шпанском клубу освојио три титуле Лиге шампиона и једну у националном првенству, да би након тога решио да се повуче. Анћелоти је истакао да се сада враћа у идеалном тренутку, јер се његови резултати неко време неће мерити с обзиром на то да мора да их темељи на нередима који су настали у клубу.

- Зидан се свесно враћа у Мадрид и ја не видим никакву потенцијалну опасност по њега. Нико га не може сматрати одговорним за било шта. Биће тихо неколико месеци и то је важан аспект јер је тако ретко да се у фудбалу не мора журити. Добра је идеја вратити се у Реал јер то сада значи да има драгоцено време.

Италијан је водио шпански клуб у периоду од 2013. до 2015. године, али ипак сматра да су Мадрид и Зидан као “савршен брак”.

- Они су створени једно за друго и зато сам сигуран да ће успети. Од следеће сезоне ће се озбиљно рачунати на њих и у Шпанији и у Европи - истакао је Анћелоти.