ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ": ПАРИЗ

СУД за спортску арбитражу из Лозане одлучио је да дефинитивно закључи истрагу против француског фудбалског клуба ПСЖ покренуту поводом сумњи у кршење финансијског фер-плеја, приликом куповине Нејмара и Килијана Мбапеа за укупно 400 милиона евра.

Медији у Паризу коментаришу да је на овај начин крај сезоне за ПСж бар мало мање црн, имајући у виду рану елеминацију у Лиги шампиона, с обзиром на велике апетите "светаца" пре почетка овог такмичења.

Пресуђено је да су рачуни у ПСЖ-у за период од 2014. до 2017. били у складу са финансијским фер-плејом, па ће сада у париском клубу моћи лакше да дишу. Одлука се, у неку руку, и очекивала, с обзиром да је недавно идентично пресуђено у сличном случају турског фудбалског клуба Галатасарај.

Али, одлука Суда за спортску арбитражу није скинула сву бригу с леђа париског клуба. Наиме, ПСЖ од јуна ове године неће више моћи да рачуна на астрономски спонзорски уговор с Туристичким бироом Катара, а мањак у каси ће се осетити и због ране елиминације у Лиги шампиона.

С друге стране, у Паризу ће морати да пронађу финансијску равнотежу за плате, пре свега Нејмара и Мбапеа. Због тога ће ПСЖ можда, уз нове спонзоре, морати и да прода неке играче. Али, власници "светаца" уверавају да сада то сигурно неће бити – Нејмар и Мбапе. Овај двојац ће им, тврде, бити узданица у следећој сезони у новом покушају да освоје Лигу шампиона.