Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић изјавио је вечерас да веома поштује Немачку, али да ће његов тим учинити све да оствари позитиван резултат у пријатељском мечу.

- После моје играчке каријере у Немачкој и свега оствареног, драго ми је да сам поново овде, јер то је сан који ми се остварио. Што се тиче промена у немачкој селекцији, све је то нормално у фудбалу. Немци су велика репрезентација и теже томе да поново буду најбољи. Лука Јовић? Могу да кажем да ти у тиму, односно да ће почети утакмицу - рекао је Крстајић на конференцији за медије у Волфсбургу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛЕВА МУЧЕ НАВИЈАЧИ И ЗУБОБОЉА: Утакмицом против Србије почиње нова ера Немачке

Он је подсетио да не може да рачуна на седморицу играча.

- Матић неће играти ни против Португалије, као и Пријовић до четвртка чекамо да видимо каква је ситуација са Тадићем, Коларовим, Митровићем, Костићем... Чекамо да нам се прикључе. Исто као и Фејса, који би требало да буде са нама у Лисабону. А што се тиче играча који су овде, сигурно да момци имају квалитет и желе да се покажу. Немце, дакле, поштујемо као фудбалску велесилу, али и наши играчи желе да се покажу и докажу - истакао је Крстајић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НА НЕМЦЕ БЕЗ ПОЛА ТИМА: Крстајић не може да рачуна на Коларова, Матића, Тадића, Костића, Фејсу, Митровића...

Капитен Србије против Немачке биће Антонио Рукавина.

- По медијима испада као да хоћу да се опростим, а истина је да је нормално да дође неко млађи, све је то процес. Али, исто тако селектор прави избор. Нема стар и млад играч и ја сам ту... Можда је логично да наследник буде неко из младе селекције, на пример Милан Гајић, који треба да се кроз игре у клубу наметне и А тиму - рекао је Рукавина.

Утакмица између Немачке и Србије игра се сутра од 20.45 сати.