ЦРВЕНА звезда тражи титулу из 1946, а Партизан је оспорава. Потпредседник црно-белих Владимир Вулетић још једном је изнео чињенице уз опширно образложење у којем се, између осталог, каже:

- Црвена звезда је основана 4. марта 1945, знатно пре него што су завршене ратне операције у Другом светском рату, пре ослобађања Јасеновца, у јеку борби НОВЈ на Сремском фронту и са првом званичном утакмицом у Енвер Хоџиној Албанији. Црвена звезда је у такмичењу за округ тзв. уже Србије тријумфовала испред екипе ФК Железничар из Ниша и ФК Металац (каснији ОФК Београд), док је у округу Војводине победила екипа ФК Спартака из Суботице испред Војводине.

Устав ФНРЈ из 1946. у чл. 2 наводи да Федеративну Народну Републику Југославију, између осталих, чини и Народна Република Србија, која у свом саставу има и Аутономну Покрајину Војводину и Аутономну Косовскометохијску област. Следствено овоме, јасно је да је НР Србија недељива територија са две аутономне покрајине.

Оба клуба, Црвена звезда и Спартак Суботица, као победници двају окружних квалификационих такмичења, квалификовали су се за прво фудбалско првенство послератне Југославије. Никад није одиграна утакмица између ова два клуба која би утврдила првака НР Србије.

Онолико колико Црвена звезда полаже право на ову титулу, то право полаже подједнако и Спартак Суботица, изузев уколико Црвена звезда одриче тадашњу (а и садашњу) уставну недељивост Републике Србије и не сматра да је АП Војводина интегрални део наше државе. Исто такво право, у таквом случају, полаже и тадашњи ФК Металац (садашњи ОФК Београд), и то за тријумф истог ранга такмичења, и то над ФК Црвена звезда 1945. године.

Таквим насилним методом, ревизионизмом историје, покушајима да се историја силује и да се на основу ње покушава насилним путем преузети некаква шампионска титула, чини ми се, само служи на част онима који данас предводе један велики клуб, којем у историји није падало на памет, нити ранијим фунцкционерима, да се баве овако нечасним непочинствима у покушају да се дође до титуле. Његошевим речима: 'Не требује царство нељудима, нако да се пред свијетом руже. Дивљу памет, а ћуд отровану дивљи вепар има а не човјек. Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом.

ТЕРЗИЋ: ПРАВНИЦИ ЋЕ РЕЋИ
ЦРВЕНА звезда је још једном поднела захтев да јој се административно призна титула из 1946. године.

- Обратили смо се са захтевом да Скупштина ФСС, као највиши орган нашег савеза, узме у разматрање захтев ФК Црвена звезда поднет 17. јануара 2017. за признавање титуле првака Србије коју је 1946. године освојила Црвена звезда. У том смислу тражимо да Скупштина донесе одлуку и изда налог Правној комисији ФСС, а у случају потребе и другим органима, да у примереном року дају своје мишљење о овој иницијативи - поручио је Звездан Терзић.