Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је да се нада да ће предстојеће квалификације за Европско првенство проћи без стреса и најавио да ће његова екипа морати да промени начин игре.

- У квалификацијама нам никада није било лако, а чак пет пута смо играли додатне квалификације. Надам се да ће овог пута бити без стреса - рекао је Далић, преноси агенција Хина.

Селекција Хрватске окупиће се у понедељак у Загребу уочи почетка квалификација за Европско првенство 2020. Светски вицешампион ће визу за ЕУРО тражити у Групи Е заједно са Велсом, Словачком, Мађарском и Азербајџаном.

Прва два испита Хрвати ће ове недеље. У четвртак ће у Загребу дочекати Азербајџан, а потом ће у недељу гостовати Мађарској.

- Очекују нас две тешке и захтевне утакмице, а први противник је Азербајџан. Није то екипа коју треба занемарити и потценити, морамо бити опрезни - казао је Далић и додао да његова екипа у предстојећим квалификацијама више неће играти на на контре и полуконтре.

- У квалификацијама нећемо играти против Аргентине, Енглеске, Француске. Више нећемо играти на контре и полуконтре што смо играли сјајно. Сада се ситуација окреће. Мораћемо да играмо кроз посед лопте. То ће бити највећа промена. Сада ће нас други чекати на контре и полуконтре - рекао је Далић.

- Наш посед лопте мора бити стрпљив. Тика-така полако испада из игре, али ми ћемо морати тако да играмо.

Далић је казао и да га пред ове мечеве највише мучи одбрана. Из тима који је играо у финалу Светског првенства против Француске, тренутно је у строју само Домагој Вида.

- Највећи проблем је фаза одбране, то је тешко ускладити јер момци нису дуго играли заједно - рекао је Далић и додао да га радује одлична форма Андреја Крамарића који је ове сезоне постигао већ 18 голова у дресу Хохенхајма.