Фудбалер Партизана Светозар Марковић, који се тренутно опоравља се од операције менискуса, изјавио је да ускоро очекује повратак на терен.


- Много ми недостају утакмице и тренинзи. Једва чекам да поново будем на терену и играм утакмице. О саиграчима и нашој атмосфери да и не причам - рекао је Марковић за клупски сајт.

Нјега је у тиму заменио такође млади Страхиња Павловић, а Марковић истиче да је пратио свог колегу и да се он добро снашао.

- Наравно да сам пратио, снашао се одлично и надам се да ће тако и наставити. Видели смо се неколико пута и разговарали о његовим утакмицама.

Млади штопер је потврдио да је већ кренуо са трчањем, али да са екипом неће одмах почети да ради.

Прочитајте још Петрић после Мирковића напустио Партизан

- Са трчањем сам почео пре седам дана, а са лоптом би требало да почнем да радим у среду или четвртак. Радујем се што се враћам у Спортски центар, али нећу одмах почети да радим са екипом, већ индивидуално са кондиционим тренером.

Марковић је испричао и како су текли први дани опоравка и да му је у том периоду највећа подршка била породица.

- Прве дане после операције сам мировао и у болници, а потом и код куће. Трудио сам се да тих дана што мање замарам колено, а онда сам четвртог кренуо са лаганим вежбама - рекао је штопер црно-белих и додао да се током тог периода није питао зашто се баш њему десила таква повреда.

Прочитајте још НЕМА ХАОСА У ПАРТИЗАНУ: Управни одбор усвојио оставке Илиева и Мирковића

- Па нисам баш размишљао о томе зашто се мени десило баш у тренутку када сам у доброј форми и када треба да играм фудбал. Врло реално посматрам ствари у животу, а притом сам свестан да је ово фудбал и да се сваком може десити. Од првог тренутка само размишљам да се што пре вратим на терен - закључио је Светозар Марковић.