СТАДИОН Црвене звезде „Рајко Митић“ могао би већ у скоријој будућности да изгледа као свемирски брод уколико се буде градио по најновијим идејама и пројектима. Из нашег најтрофејнијег клуб су данас објавили да је завршен конкурс за архитектонско-урбанистичко решење популарне “Маракане“ и њеног непосредног окружења.

У конкурсу је учествовало 28 компанија, пристигло је 17 решења, и то осам са задржавањем стазе и девет решења са уклањањем атлетске стазе. Три најбоља су награђена (два са и један без атлетске стазе), неолико њих је откупљено због занимљивих решења која су понуђена.


- Сада је у плану да прво приредимо изложбу свих радова како би се навијачи и јавност упознали још боље са њима. Друга фаза је разговор са ауторима како би разменили мишљења, ускладили идеје са захтевима и могућностима – каже Светозар Мијаиловић, председник црвено-белих.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дегенек обишао бивше саиграче: Увек се осећам лепо у својој Звезди


Идеје су лепе, решења примамљива, али до почетка реализације посла требаће још много тога да се уради. Израда детаљног плана за простор на коме је Звездин стадион је у надлежности и поступку


Градске скупштине и ускоро би требало да се усвоји. Бројни инвеститори су већ понудили своје услуге, али пре свих, најважнија одлука ће бити да ли ће се стадион реконструисати или ће се скроз градити нови. Навијачи су углавном за прву варијанту, јер сматрају да је „Маракана“ храм фудбала са јединственом и препознатљивом историјом. Зато коначан став око овог, деликатног питања, може да донесе само Скупштина клуба.