ПРВИ пут од новембра прошле године фудбалери Партизана су неком ривалу "испоручили" више од три лопте у мрежу, а оваква распуцаност као у среду поподне у Крушевцу момака у црно-белим дресовима последњи пут на гостовањима је виђена још 24. септембра 2017. на Бањици (2:4)!


Да голеаде нису у "коду" садашњег тима говори и податак који указује да ефикасност није красила овај тим ни у Хумској, пошто су у последњих годину дана само три тима примала четири или више голова од црно-белих (Борац 5:0, Вождовац 4:0 и Динамо Врање 6:0).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНО-БЕЛИ УБЕДЉИВИ У КРУШЕВЦУ: "Четворка" мелем на ране


РЕСПЕКТ ЗА РОНАЛДА ПАНТИЋ је гол против Напретка прославио као славни португалски ас Кристијано Роналдо, а јуче је објаснио откуд такав начин радовања.
- То је поштовање према Роналду, који је показао да је немогуће могуће кад се довољно жели и уједно својим примером додатно мотивисао нас који се бавимо спортом - објашњава Данило.

Ова распуцаност је за тим нарушеног самопоуздања дошао у идеалном тренутку, када је деловало да би и други домаћи трофеј могао да "исклизне" већ у четвртфиналу.


- После два неуспеха која смо имали у претходним колима ово је била утакмица која је била одлучујућа за нас. Знајући важност Купа изашли смо на терен да покажемо не само ко смо, већ колико желимо да победимо, што се и десило, јер смо се у полуфинале пласирали убедљивим резултатом. Гол који сам постигао је веома важан за мене, будући да је прошло три месеца откако сам почео утакмицу као стартер. Мислим да је ово права слика како сваки играч Партизана треба да игра и преузме свој део посла на терену, а као последица тога стиже и резултат који је видљив - каже стрелац другог за Партизан и асистент за Гомешов гол, Данило Пантић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕМА ХАОСА У ПАРТИЗАНУ: Управни одбор усвојио оставке Илиева и Мирковића


Ватромет голова под Багдалом "зачинио" је и Шпанац Марк Валијенте који је у 66. минуту стигао до првенца у дресу Партизана.


- Мислим да смо се добро припремили за утакмицу, јер смо сви били свесни њене важности, као и да се игра на испадање, а не за бодове. Веома је важна била и за нас у менталном смислу после два пораза, где смо практично ни из чега расули бодове и веома је било важно да се вратимо у динамику са почетка пролећног дела сезоне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Напредак - Партизан 0:4 (ВИДЕО)


Заиста сам пресрећан због гола, посебно што мислим да и ми дефанзивци можемо да помогнемо нападачима на овај начин.


Валијенте признаје да га је затекла Мирковићева оставка после пораза од Вождовца.


- Искрено, био сам изненађен Батиним одласком, јер мислим, не само ја већ и читав тим, да је одличан и тренер и човек са којим смо се сви слагали. Ипак, одлука је његова, ми смо ту да је испоштујемо, а такве ствари се дешавају у фудбал. Лично нисам осећао притисак пре утакмице, јер сам професионалац и знао сам да ћемо на сваку ситуацију дати управо одговор на терену, што смо и показали - закључио је искусни шпански дефанзивац.