ЦРВЕНА звезда је чекала три године на Мирка Иванића, а репрезентативцу Црне Горе је било потребно пет мечева загревања и округло 250 минута у црвено-белом дресу да постигне првенац и покаже како ће кад се уигра са Марином подићи ниво и квалитет игре.


Црвено-бели су у добром ритму победили жилави Радник 2:1 и прошли у полуфинале купа, чиме су остварили примарни циљ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИЛОЈЕВИЋ НЕЗАДОВОЉАН: Били смо себични у неким ситуацијама, разговараћемо о томе


- Најавио сам поготке и није много времена прошло, а остварио сам речено. Срећан сам због гола, али још више због пласмана у полуфинале Купа Србије. Циљ нам је дупла круна и победа против Радника је корак на путу до остварења. Мрежу сам затресао после уигране акције, ту ми је задатак да се нађем и радујем се што је рад са тренинга донео конкретан резултат - рекао је Мирко Иванић.


Кад су говорили о Мирку Иванићу, људи од струке у Црвеној звезди помињали су га у контексту "фактора плус за Европу". Врло добре игре у БАТЕ Борисову, три сезоне у Лиги шампиона и Лиги Европе окарактерисали су екскапитена Војводине као играча који прави разлику, а не мора да мами уздахе попут, рецимо, Марина.


У Звездину игру се још уклапа, јер није лако да се постигне потребна синхронизација кад се тим стално ротира. Међутим, из последња три меча која је започео, јасно се види да је он играч који контролише ритам, који тачно зна кад је потребно да се убрза, а кад да успори. Има физички капацитет "осмице" да изоре 12 километара, а да се притом његов учинак увек види на терену кроз све статистичке колоне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА У ПОЛУФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ: Првенац Иванића и лепотица Бена за пласман међу четири


Одликује се неочекиваним пасовима којим се не само осваја простор већ и директно угрожава ривал, као што смо то виђали у неколико наврата у последња три меча против Младости, Земуна и Радника. Наравно, да би његов ангажман, а останак Марка Марина имали прави утицај на резултате Звезде, поготово на лето у Европи, потребно им је време за уигравање до краја сезоне, али и мање ротирање бар везних играча. Није исто са Симићем, Јирком или Јевтовићем, са Беном или Ебисилијем, са Јовичићем, Јованчићем или Чаушићем, а поготово са Марином и без њега.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАРИН ВЕРАН ЗВЕЗДИ: Нови уговор најлепши поклон за рођендан


Али, о томе води рачуна тренер Милојевић који сигурно већ има визију игре за наредну сезону. Звездина ниска потписа нових уговора наставља се са младим Вељком Николићем који је продужио сарадњу до јуна 2023.


БАЊИЦА ПА ПАУЗА

ЦРВЕНА звезда у недељу од 17.00 гостује Раду на Бањици, а после овог кола следи пауза због обавеза репрезентација до 30. марта.

- Морамо да победимо Рад и са што већом бодовном предношћу уђемо у плеј-оф. Распоред је у последње две недеље густ, умор постоји, али не жалимо се - нагласио је Иванић, који ће са беком Филипом Стојковићем на окупљање селекције Црне Горе.