Привремени менаџер Манчестер јунајтеда Оле Гунар Солскјер рекао је да није сигуран да ли је и даље под уговором са Молдеом, али да планира да се врати у норвешки клуб.

Солскјер је у децембру преузео Манчестер јунајтед, после отказа који је добио Жозе Морињо, а потписао је уговор до краја сезоне. На почетку је наведено да је Солскјер позајмљен Јунајтеду и да ће се вратити у Молде на крају сезоне, али прича о томе да је продужио уговор са Молдеом скинута је са клупског сајта, пренео је “Скај”.

- Нисам сигуран како то иде - рекао је Солскјер за норвешке медије, упитан о свом уговору и због чега у његовој биографији на “Твитеру” и даље пише да је тренер Молдеа.

- Мислим да је уговор истекао и да сада имам уговор само са Манчестер јунајтедом. Можда треба нови уговор за то (повратак у Молде). Видећемо шта пише овде... Не, ја сам “тренер Молдеа”. То тренутно не радим, али план је да се тамо вратим - навео је Солскјер.

Генерални директор Молдеа Ојстејн Нерланд рекао је да у клубу очекују да се Солскјер врати на крају сезоне у Премијер лиги.

- Пре Божића смо потписали уговор на три године, до краја сезоне 2021. После тога је Оле Гунар преузео посао привременог тренера Манчестер јунајтеда, посао који траје до лета. Он је сада запослен у Манчестер јунајтеду, али планира да се врати у Молде на крају сезоне - рекао је он.

Скај је пренео да тренер може да има уговор само са једним клубом, упркос томе што је Солскјер привремено доведен у Јунајтед.

Откако је преузео екипу, Манчестер јунајед приказује добре резултате, управа и навијачи су задовољни. У 16 утакмица, Јунајтед је победио 13 пута, два пута је одиграо нерешено, а једини пораз претрпео је против Пари Сен Жермена (0:2) у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.