ФУДБАЛСКА Србија ће на ванредне изборе. Одбор за хитна питања је на седници 18. фебруара расписао опште изборе на свим нивоима, а после градских и општинских, регионалних, Изборна скупштина ФС Србије одржаће се 17. марта! ФС Србије је ускратио јавност за информацију јер је није објавио на сајту, али јесте испоштовао форму јер је ова одлука објављена у ванредном броју листа "Фудбал" који је званични документ ФСС, мада према Статуту ФСС, све одлуке око избора доноси Извршни одбор, а не Одбор за хитна питања.


Основна идеја за расписивање избора усвојена је на основу препорука УЕФА и ФИФА да се мандат председника и Скупштине усклади са циклусом у европској и светској кући фудбала, што је и Зоран Лаковић, директор Националних савеза УЕФА, најавио у интервјуу за "Новости" пред Нову годину. УЕФА је већ реизабрала Александра Чеферина, док ће нови мандат на челу ФИФА добити и Ђани Инфантино, јер је једини кандидат за изборе 5. јуна у Паризу. Врхушка нашег савеза нема или не жели добру комуникацију са јавношћу, па ће и цео овај изборни поступак, који ће бити спроведен за само 30 дана, проћи у тајности и спекулацијама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СИМ: Матић најбољи српски фудбалер 2018. године

ФИНАЛЕ КУПА 23. МАЈА У НИШУ ОДБОР за Хитна питања донео је неколико битних одлука. Финале Купа Србије одржаће се 23. маја на стадиону "Чаир" у Нишу. Усвојен је измењен календар такмичења за пролећни део такмичења, тако да плеј-оф Суперлиге почиње 13. априла 31. колом, а такмичење у Првој лиги Србије наставља се одложеним 23. колом и то у среду 27. фебруара.


Нема сумње да ће актуелни председник Славиша Кокеза бити кандидат и у новом изборном процесу, а занимљиво је видети да ли ће се можда појавити и неки противкандидат.


Избори у општинским и градским савезима одржаће се овог викенда 23. и 24. фебруара. Избори у окружним и подручним фудбалским савезима обавиће се 27. и 28. фебруара, а они у територијалним фудбалским савезима од 2. до 4. марта. Конститутивна/Изборна скупштина Фудбалског савеза Србије заказана је за 17. март.


Избори у организацијама судија и тренера општинских и градских фудбалских савеза већ су обављени 21. и 22. фебруара. Избори у организацијама судија и тренера окружних и подручних фудбалских савеза заказани су 25. и 26. фебруара, а избори у организацијама судија и тренера територијалних фудбалских савеза 28. фебруара и 1. марта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УВЕРТИРА ЗА ДЕРБИ: Звезда у Сурдулици, Партизан дочекује Пролетер


Конститутивна/Изборна скупштина организација фудбалских судија и тренера ФС Србије треба да се одржи до 4. марта. Избори делегата клубова Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије морају да се заврше до 4. марта.


СКУПШТИНА ОД 69 ДЕЛЕГАТА

СКУПШТИНА ФС Србије броји 69 делегета, а они долазе из ових сектора:

* ФС Војводина 7

* ФС Источна Србија 7

* ФС Западна Србија 7

* ФС Београд 7

* ФС Косово и Метохија 1

* Суперлига Србије 10

* Прва лига Србије 10

* Судије 2

* Тренери 2

* Футсал 2

* Женски фудбал 2

* Базични фудбал 3

* Удружење репрезентативаца 3

* Радна заједница ФСС 4

* Пул спонзора ФСС 3