Везиста Манчестер јунајтеда Немања Матић проглашен је за најбољег српског фудбалера 2018. године у избору Спортских игара младих.

Деца, учесници Игара у 20 градова широм Србије, током прошле године узела су учешће у гласању и дала 2.854 гласа Матићу, испред Александра Коларова из Роме (1.840) и Бранислава Ивановића из руског Зенита (1.428). Деца су гласала и за Вујадина Савића, Александра Митровића, Владимира Стојковића, Душка Тошића и друге српске фудбалере.

Сви који су гласали за Матића, који је иначе и амбасадор СИМ, учествовали су у јавном извлачењу награда, а највише среће имала је Ивана Перић из Петровца на Млави која је добила мајицу са потписом Матића, спортску опрему и комплет књига.

На свечаности у Петровцу на Млави, путем видео снимка из Енглеске, Матић се захвалио на признању.

- Симовци, поносан сам на све вас који сте учествовали у Играма и само тако наставите. Бавите се спортом и пријавите се за учешће у Играма и ове године. Игре су стварно закон, ви који нисте имали прилику до сада да учествујете у најлепшој спортској причи, припремајте се јер већ почетком априла вас очекују пријаве за ову сезону. Сигуран сам да ћете кроз СИМ причу стећи нове пријатеље, научити шта је другарство, фер преј, толеранција и оно што је јако важно, као основна порука Игара коју вас молим да запамтите је, живите живот без дроге, јер дрога узима живот - рекао је Матић.

Представници СИМ Србије, Ивана Јовановић, Марија Михајловић и Зорица Мијатовић, заједно са председником општине Душком Нединићем поздравили су Ивану Перић, уручивши јој мајцу, пригодне поклоне а уследило је и сликање за успомену.

Од стране СИМ Србије специјална признања уручена су председнику општине Нединићу, као и Спортском савезу Петровца на Млави, за успешно техничко партнерство.