БЛИСТАВ, надахнут лет "змајева" на пролећној премијери. Фудбалери Вождовца били су убедљиви на свом "крову" против Напретка и у четвртој брзини појурили ка свом циљу - плеј-офу Суперлиге. За студиозног и амбициозног тренера Драгана Аничића овакав старт испао је најбољи показатељ да су припреме у Анталији врхунски одрађене, да су се новајлије брзо уклопиле, а за трјумф није штедео честитке младом нападачу и двоструком стрелцу Филипу Ступаревићу.

- Свака част момцима, то је игра коју смо тражили. Прошли смо целе припреме заједно, играчи полако схватају моју филозофију игре и мислим да можемо да будемо само бољи. Немам тај обичај, али морам да апострофирам Филипа Ступаревића који је одиграо феноменално. Идемо даље, немамо лак распоред, гостујемо Чукаричком у следећој утакмици, али имамо свој циљ, а то је плеј-оф, и од њега не одустајемо - јасан је Аничић.

Осамнаестогодишњи Ступаревић је недавно потписао уговор са премијерлигашем Вотфордом и остао на позајмици до краја сезоне. Клуб је зарадио рекордна три милиона евра, а Филип је наставио са одличном партијама и стигао до шестог првенственог поготка.

- Поседује огроман потенцијал, значиће и њему и нама што је остао. Ако настави да напорно ради као до сада, сигурно га чека блистава каријера. Иначе, и без тог трансфера Вождовац је био финансијски стабилан. Уз Звезду и Мачву, један је од ретких који редовно исплаћује играче. Филипов трансфер донео је додатну сигурност, али и показао како играч право из Вождовца може директно да оде у велики клуб. Он је пример другима да крену његовим стопама. Сви се надамо да ово није кап у мору, већ лепа ствар која ће се понављати.

После Црвене звезде, Вождовац се ове зиме најквалитетније поновио. Стигли су искусни Сикимић, проверени везиста Драгољуб Срнић, па талентовани Бошњак, затим Матовић, Арсић и Трујић.

- Добро смо се појачали, нисмо доводили играче да бисмо попунили број, већ оне које су нам били потребни. Желимо да направимо екипу која ће ускоро моћи да парира Звезди и Партизану. Сада ћемо покушати да уђемо у плеј-оф, у следећој сезони амбиције ће бити много веће. Циљ је да Вождовац први пут у историји заигра у Европи. Трудићемо се да будемо препознатљиви, да играмо агресивно, брзо, нападачки... Па, докле стигнемо.

МЛАДИ УЧЕ ОД ИСКУСНИХ

ВОЖДОВАЦ је прави микс искуства и младости.

- Поред Ступаревића и Нишић се одлично развија - истиче Аничић. - Бошњак је дошао из Партизана, за мене је пријатно изненађење, велике наде полажемо и у петнаестогодишњег Стоисављевића, као и голмана Илића. Нажалост, Зличић се повредио на припремама... Велика је ствар што у екипи има искусних играча који су прави професионалци и дају тон раду. Млађи имају од кога да виде и науче како један играч треба да се понаша и на терену и ван њега.


СУПРУГА ГОЦА ЗА СРЕЋУ

ТРИ даме су највећа и најлепша Аничићева подршка. Супруга Гоца је и код 3:0 против Напретка симпатично, од нервозе цупкала на трибинама, док није пао и четврти погодак када је могла да се опусти. Кћерке Андреа и Анђела такође редовно долазе на утакмице и бодре тату Драгана.