ДЕЦА Партизана су у претходној деценији представљала највећег спонзора клуба из Хумске, а судећи према "пројекцији" за пролеће, тако ће бити и у блиској будућности. На припремама црно-белих у Турској, тренеру Мирковићу и стручном штабу су се наметала шесторица тинејџера, од којих су неки већ увелико део стартне поставе, док би појединци могли да избију у први план током пролећа.

Као неко ко је прошао све млађе категорије клуба пре уласка у први тим 2005, Милан Смиљанић је један од позванијих за анализу Партизанових јуноша које су или у првом тиму или озбиљно куцају на његова врата.

- Имамо доста младих играча и велики потенцијал. Испада као да смо дигли руке па сад стављамо клинце да играју, стварно није тако. Имамо два или три млада играча који не само да би требало да се изгурају, него заслужују да играју. Пре свега мислим на Филипа Стевановића који је огроман таленат и требало би да га гајимо. Није све у таленту, мора мало да се навикне на неке ствари. Има добру главу и сматрам да је један од највећих талената који се појавио у последње време.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: АРАПИ МЕ НИСУ ЗАНИМАЛИ: Рикардо после одрађених припрема задовољан што током зиме није променио средину

ПАНТИЋ ПО УКУСУ НЕ крије Милан Смиљанић који је играч његов љубимац у актуелном играчком кадру црно-белих. - Волим малог Панту. Када је он улазио у први тим, сачекао сам га. Наш играч, наше дете, преталентован је, много воли Партизан. Да се ја питам на таквим играчима бих градио Партизан.

Годину дана старији од Стевановића је Страхиња Павловић, који конституцијом и ставом умногоме подсећа на Николу Миленковића Блекија.

- Нема много добрих штопера са јачом левом ногом. Таквог играча Европа жели. Он мора да ради на себи, има све предиспозиције. Мало је добрих младих левоногих штопера. Дрчан је, безобразан, што ми се баш свиђа. Има став. Видим у њему лидера у неком периоду.

Екипи се ове зиме прикључио и 18-годишњи Радивој Босић који је у редове црно-белих стигао директно из табора највећег ривала.

- Босић је дошао касније, требаће му адаптација. Дигла се прашина због доласка из Звезде и јасно је да ће бити под лупом, али то не може да се пореди са доласком Стојковића. Сигурно је да он не би био у Партизану да нема квалитет. У фудбалу је битна и срећа да би све било како треба.

Шеховић је после одличног старта сезоне кубурио са повредама и сада се очекује његов нови почетак.

- Шеховић има то нешто позитивно. Он иде, удара у зид, има брзину и велико срце. За ту позицију то може да буде добро. Карактер не може да се мења, али може да се ублажи. Он је ван терена добрица и лепо васпитан момак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НИСУ СВИ СИГУРНИ ЗА БАЧКУ: Мирковић, после припрема у Белеку, још нема искристалисан тим за пролећну премијеру

"Ветерани" међу клинцима су Светозар Марковић и Армин Ђерлек.

- Свету више не гледамо као да је клинац, а он је озбиљан клинац и даље по годинама. Има квалитет, има "главу", сигурно да клуб може добро да заради на њему. Није реално очекивати да не прави киксеве у тим годинама, одговорна је позиција. Ђерлек је миран, повучен, има своју визију фудбала и приче. Он је мени онако нека немачка школа. Има свој пут и не одступа од њега - закључио је Смиљанић.

МОГУ ЈОШ МНОГО

НИЈЕ се Партизанова публика нагледала Милана Смиљанића у тиму Партизана после повратка у клуб на крају летњег прелазног рока.

- Жуља клупа. Лепо се осећам, у годинама сам када мислим да могу да играм добро. Не могу да кажем да су најбоље године, али могу да пружим много. Да не могу, рекао бих. Осећам се лепо, а сада сам коначно после три, четири године одрадио припреме од почетка до краја.