КАО ушећерена трешњица на врху торте. Црвена звезда је данас представила везисту Мирка Иванића (25), последње појачање овог берићетног зимског прелазног рока. Црногорски репрезентативац је потписао уговор на три и по године, задужио дрес са бројем осам и прихватио терет великих очекивања, пошто је Звезда за њега исплатила БАТЕ Борисову 1,3 милиона евра.

- Срећан што сам задужио дрес великог клуба. Једва чекам да се придружим саиграчима и да се полако уклопим у екипу и да се навикнем на захтеве стручног штаба. Са великим нестрпљењем очекујем деби у црвено-белом дресу - нагласио је Иванић на представљању.

Иако је Црвена звезда неколико година покушавала да га ангажује, Иванић каже да је тек сада био прави тренутак за долазак.

- Пресудило је то што сам желео искорак у каријери. Увек сам се водио тиме да је битно изабрати прави тренутак за тај корак, исто као што је било када само отишао у БАТЕ. Тада сам био спреман за то, сада сам исто тако спреман да носим грб овако великог клуба.

У исто време су Звезда И БАТЕ Борисов били на припремама у Анталији. Док су се водили преговори, Иванић је тренирао са белоруским шампионом, тако да је у доброј форми.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФУДБАЛ ЗА ГОЛОВЕ И УЖИВАЊЕ: Фудбалери Звезде спремни да на пролеће буду још ефикаснији и убедљивији

- Спреман сам, једвва чекам нове изазове. Осећам позитиван притисак због трансфера, познат ми је тај осећај и сигурно ћу знати да се изборим и да се носим са великим очекивањима. И сам се уверио да Звезда има јак тим, резултати су најбољи показатељ. Надам се да ћемо одличну јесен украсити дуплом круном, а онда поновити излазак на најсјајнију европску позорницу.

Било је наговештаја да Иванићев долазак има везе са евентуалним одласком Марка Марина. Звездиним навијачима је најважније да је још један добар играч стигао, појачао јаку конкуренцију и да ће тренер Милојевић сигурно знати где да га удене.

- Шеф одлучује на којој позицији у везном реду ћу играти, видећемо. Мени је најбитније да се наметнем, да се прикључим екипи и уклопим што пре. Чекам шансу.

Иванића је у Звезди сачекао и велики пријатељ Немања Милуновић, са којим је био саиграч у Белорусији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Иванић задужио Звездину "осмицу": Једва чекам деби

- Много ми значи што је ту, играли смо три године заједно. Није ми рекао ништа ново што нисам знао о Црвеној звезди, јер сам дошао у велики клуб о коме све знам. Колико смо блиски говори и да сам био уз њега приликом рођења оба детета - завршио је Иванић.

МРКЕЛА: ПОСЛЕДЊЕ ПОЈАЧАЊЕ

СПОРТСКИ директор црвено-белих Митар Мркела имао је само речи хвале за Иванића.

- Мирко је наше последње зимско појачање. Рођен је 1993. године, бивши играч Војводине и БАТЕ Борисова, кога смо доста дуго желели. Добили смо играча у најбољим фудбалским годинама који може да покрива више позиција у везном реду. Има велико искуство играња у Европи, верујем да ће бити огромно појачање и да ће донети доста успеха Црвеној звезди - истакао је Мркела.