ФУДБАЛ за гол више, да навијачи уживају. Црвена звезда ће у пролећном делу и борби за дуплу круну покушати да наметне још атрактивнији и ефикаснији стил по коме жели да буде препознатљива. Не само због тога што се то од ње очекује јер у тиму има маестра Марина, разноврсног Бена и експлозивног Боаћија, или што је у прелазном року довела квалитетна појачања, нити зато што јој бодовна залиха на врху табеле даје право да се "шири", демонстрира силу.


На припремама у Анталији највише се радило на томе да се код играча још више пробуди страст за головима, из практичних разлога, а то је у разговору, за "Новости", потврдио и Милан Косановић, први асистент тренера Владана Милојевића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НИСМО ДРИМ ТИМ: Милојевић задовољан припремама у Анталији, али и спушта лопту


- Наравно, то што желимо да будемо бољи и ефикаснији никако не значи да било кога од ривала потцењујемо - истиче Косановић. - Наш стручни штаб је анализирао шта нас све чека у домаћем такмичењу, шта нам то недостаје да бисмо били убедљивији. Зато смо се на припремама доста бавили детаљима које праве разлику. То се највише односи на убрзање игре, како што пре стићи до гола противника, да не губимо време узалудним пасовима у ширину...


На питање зар и ово до сада није било довољно убедљиво, Косановић је имао спреман одговор.


- Можда резултатски то изгледа тако, али је сигурно да постоји простор за напредак у бројним офанзивним елементима. Стручни штаб није био у потпуности задовољан, јер је неке утакмице требало да победимо убедљивије. Фали нам већа страст за постизањем голова. Није суштина приче да покажемо моћ, него да извучемо највише из себе. Када смо давали максимум у Лиги шампиона били смо бољи из меча у меч. Не смемо да спуштамо ниво у домаћем првенству и да се задовољавамо само победама. Тежња је да у континуитету играмо на високом нивоу, да форсирамо препознатљив и ефикасан стил свих 90 минута и омогућимо публици да гледа утакмице са пуно голова и још више ужива.


Црвена звезда је у јесењем делу првенства постизала 2,6 поготка по мечу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАЈСТОРИЈА МАРИНА ЗА КРАЈ: Црвено-бели на последњем припремном мечу у Анталији савладали Марибор


- Очекујемо да Звезда напредује у свим офанзивним елементима, да побољша број шутева на гол, број завршених напада, самим тим постане ефикаснија. Битно је да се у фази завршнице код играча појача глад за головима поготово код оних који улазе често у шансе, а не искористе их колико би могли. Не желимо да се екипа задовољава што води, па да спусти гас. Јер, статистика је веома битна, поготово у трансферима. Кад видите да бочни нападач постигне 10,12, голова по сезони, другачије се на њега гледа неко када има два, три. Цене играча су поприлично везане за бројке, боља статистика значи и да је већа цена.


Највећа и најбоља школа за све у Звезди је искуство стечено у Лиги шампиона.


- Извукли смо поуке из Лиге шампиона, добро изанализирали све утакмице. Добили смо параметре како функционишу врхунски клубови и видели смо које су то ствари којима треба да се посветимо да би следећих година били још конкурентнији у Европи. Најбоље се напредује кад играш са јачима од себе. Звезда је доживела европску ренесансу, сви су видели колико су те утакмице значиле нашој публици - наглашава Косановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОЋКО ПРЕТИ ПАРТИЗАНУ: Сјајни нападач Звезде на припремама у Анталији поново као “запета пушка”


ПРИПРЕМЕ ОДСКОЧНА ДАСКА

ОД када је пре годину и по тренер Владан Милојевић са својим сарадницима преузео екипу, сваке припреме су биле одскочна даска у напретку и подизању резултатских граница. Међутим, сада се први пут десило да се са припрема не "скаче" у неку европску авантуру.
- Прошле зиме чекао нас је ЦСКА, летос смо се спремали за квалификације у Лигу Европе, па Лигу шампиона. Сада нам је зато можда лакше да се посветимо првом циљу, освајању дупле круне, али су и ове припреме темељ за стварање снажне екипе за будуће европске изазове. Зато су и права појачања доведена на време - каже Косановић.