ПРИОРИТЕТИ се у овој, новој европској Звезди решавају експресно. На "Маракани" се увелико ради на томе да се већ до суботе и одласка екипе на други део припрема у Анталију, направе конкретни договори и продужи сарадња са тројицом веома битних првотимаца.

- У плану је да се продуже уговори са Вујадином Савићем, Миланом Борјаном и Бранком Јовичићем, тако да би до одласка у Анталију могло да се деси и да се неки од ових договора озваничи - потврдио је спортски директор црвено-белих Митар Мркела у разговору за "Новости". - Једино Вујадину истиче уговор на лето, тако да с њим желимо да пожуримо. Са Борјаном су разговори почели пре три, четири месеца, у завршној фази су и преговори са Јовичићем тако да ускоро очекујемо нове потписе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА УБЕДЉИВА: "Осмица" на почетку припрема

Сва тројица су залагањем и учинком заслужили да им се нови уговори "појачају" и зарада повећа. Такође, Мркела је потврдио да би ускоро Звезда у одбрани могла да добије још једно звучно појачање у дефанзиви - бека Милана Гајића (22) из Бордоа.

- Наш приоритет је да ове зиме смањимо и растеретимо играчки кадар. Међутим, обавеза је и да реагујемо у случајевима када се појави неко изузетно калитетан, ко прави разлику. Гајић спада у једног од таквих. Знам га дуго, још из периода када сам био у репрезентацији и волео бих да сарађујемо поново у Црвеној звезди - искрен је Мркела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕДНО МЕСТО - ТРИ КАНДИДАТА: У офанзивном делу тима Црвене звезде тренутно влада жестока конкуренција

Најављена је и позајмица Бразилца Кафуа који се јесенас није најбоље снашао упркос великим очекивањима.

- Могло би да се деси да Кафу оде негде на позајмицу пре одласка екипе у Анталију, сигурно ће бити и других одлазака.

Мркела није желео да више отвара карте, али је познато од раније да Милан Родић и Славољуб Срнић "чешљају" понуде и да имају дозволу за одлазак ако изаберу праву. Клуб су напустили Крстичић и Дегенек, са Сумаилом је раскинута позајмица, Стојиљковић је прослеђен у Мајорку...

ОД СУБОТЕ У АНТАЛИЈИ
ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде вратили су се јуче са Кипра где су одрадили први део припрема. Екипа се кратко задржава у Београду и већ у суботу путује на завршну глазуру у Анталији, где је чека и пет контролних утакмица.