Нови председник нишког фудбалског клуба Синђелић је Бојан Маринковић.

На данашњој седници Скупштине Синђелића, Маринковић је једногласно изабран. Он је од 2014. до 2016. године био потпредседник нишког Радничког.

Маринковић је изразио захвалност и задовољство јер се од данас налази на челу једног од најстаријих клубова у Нишу.

- Урадићу све што је у мојој моћи да се клуб што пре опорави. Један од приоритета биће и сређивање инфраструктуре како би се побољшали услови за тренирање. Посебно захваљујем првом човеку Радничког Ивици Тончеву, који је имао слуха за проблем Синђелића и који је обећао помоћ да се спаси најстарији нишки клуб. За разлику од многих који су могли али нису, Ивица Тончев је први ускочио да нам помогне како клуб не би био угашен - рекао је Маринковић, наводи се у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРИ МЕСЕЦА ПОСЛЕ ПРОСЛАВЕ 100. РОЂЕНДАНА: Угасио се нишки Синђелић

Он је додао да Синђелић у будућности треба да се угледа на Раднички из Ниша.

- Волео бих да енергију коју је Тончев донео Радничком, који остварује историјске резултате, пренесемо делимично и на Синђелић. Они треба да нам буду пример како урадити праве ствари за клуб. Уз подршку коју смо добили сматрам да Синђелић може да се развија као клуб и буде још бољи у будућности како би у једном тренутку прешао и у вишу лигу - рекао је Маринковић.

Управа Синђелића је недавно због дуговања донела одлуку о гашењу клуба, али је после тога управа Радничког из Ниша одлучила да помогне.

Синђелић је пре неколико месеци прославио век постојања.