Тренер фудбалера Фулама Kлаудио Ранијери рекао је да верује да ће клуб остати у Премијер лиги, упркос томе што се тренутно налази на претпоследњем месту на табели.

Ранијери је преузео Фулам у новембру, после отказа који је добио Славиша Јокановић, а екипа је у 11 утакмица у свим такмичењима остварила две победе, уз три ремија. Фулам је претпоследњи на табели и налази се пет бодова испод црте, у зони испадања.

- Наравно да сам позитиван, мислим да ћемо на крају опстати. Наравно да није лако, али остаћемо у лиги - рекао је Ранијери, пренео је Скај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ранијери о 31 примљеном голу Фулама: Италијанима одбрана најбитнија

Упитан да ли је очекивао лакши посао у првих неколико месеци у клубу, Ранијери је рекао да је очекивао тешку сезону у Фуламу.

- Kада дођете у Премијер лигу, важно је да схватите квалитет и темпо тих играча. Надам се да ћемо моћи да урадимо нешто добро за тим. Задовољан сам екипом, пошто играчи веома добро тренирају. Наравно, у неким мечевима за победу вам је потребна и срећа. Против Барнлија смо изгубили, а да нам они нису шутнули на гол. То је врло, врло бизарно, али морамо нешто да урадимо - навео је Ранијери.

Он је покушао да уведе више дисциплине у одбрану, а говорио је и о нападачу Александру Митровићу. Српски фудбалер је постигао два гола у првој утакмици коју је Ранијери водио, против Саутемптона (4:2), али је од тада постигао један гол.

Ранијери је рекао да важна равнотежа у екипи.

- Радим на томе како да искористим моје играче у нападу и наравно, волео бих више додавања за Митровића. На тренизима је лакше него на утакмицама. Такође, треба помоћи и у одбрани, не само тројица или четворица позади, него и цео тим. У свакој утакмици примимо гол и морам да пронађем решење за то - навео је италијански тренер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ранијери: Имам поверење у Митровића

Упитан о решењима, Ранијери је рекао да ће клуб можда морати да купи нове играче у зимском прелазном року. У лондонски клуб већ је дошао Рајан Бабел.

- Надам се да ће донети искуство и квалитет пошто је он изванредан играч. Такође, надам се и головима, пошто нам требају играчи који знају да шутну на гол. Он шутира добро са дистанце. То очекујем. Ако буде било добрих прилика за довођење играча, мој председник је спреман - додао је Ранијери.