Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да је приоритет на пролеће освајање "дупле круне" која се чека 13 година.

- Очекивања су велика, приоритет су два трофеја. Одиграли смо добро Европу на јесен, велики искуство смо стекли и подстрек да радимо још боље. Даћемо све од себе да испунимо циљеве - рекао је Милојевић новинарима на почетку припрема на стадиону "Рајко Митић".

Звезда има девет бодова више од нишког Радничког и чак 15 од Партизана, али је Милојевић опрезан.

- Деле се бодови, систем је такав... Има много претендената за титулу, није баш такво стање као што изгледа. Не волим да причам унапред о томе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда почела припреме с тријом новајлија

Милојевић је додао да је задовољан досадашњим појачањима, међу којима је и Ерик Јирка из Спартак Трнаве.

- Неспорно је да је добар играч, желели смо га. Ипак, број странаца је ограничен и морамо да водимо рачуна о томе. Имаћемо мање утакмица и видећемо и његову жељу, пре него што одлучимо да ли ће можда на позајмицу. Целу ситуацију знаћемо до пред крај прелазног рока.

Тренер црвено-белих је нагласио да је добро што већ сада има 90 одсто тима на окупу, али није искључио могућност долазака и одлазака.

- Сигурно је да нећемо рећи" не" за квалитетног играча, а добра је ствар што имамо скоро цео тим. Бићу најсрећнији кад се заврши прелазни рок.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда померила почетак припрема због сахране Шекуларца

Милојевићу се на прозивци јавило 34 фудбалера.

- У овом тренутку имамо доста који су из омладинске сколе, неки су се вратили са позајмица. Желимо да видимо на кога рачунамо. Немам проблем са тим, а у Турску ћемо водити скраћени списак - закључио је он.

Црвено-бели ће у Београду радити до недеље када путују у словеначку базу Терме Чатеж, а онда од 26. јануара до 9. фебруара биће у турској Анталији.

Заказане су и пријатељске утакмице против аустријског Вакера (27. јануар), Аустрије (30. јануар), Лудогореца (2. фебруар), Работничког (5. фебруар) и Марибора (8. фебруар).