Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић рекао је данас да његова екипа жељно ишчекује крај полусезоне у Супер лиги Србије, али да у предстојећој утакмици против Мачве има обавезу да пружи свој максимум.

- Мало смо уморни, играло се доста утакмица током ових пет месеци. Сигурно да сви жељно очекујемо паузу, али имамо обавезу да на свакој дамо максимум, па тако и против Мачве - рекао је Мирковић новинарима у СЦ Телеоптик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гомеш: Голови су већа сатисфакција када тим побеђује

Партизан ће први део сезоне у Суперлиги Србије завршити сутрашњом утакмицом против Мачве на свом стадиону (18.00).

- Мачва је чврста, дисциплинована, борбена екипа, играју на граници дозвољеног, имају агресиван стил. Имају кадровских проблема, али било како било, очекује нас тежак задатак, а и прогноза времена није најсјајнија за сутра - рекао је тренер Партизана.

Упитан да ли је игра против Рада од прошле недеље модел како би црно-бели требало да играју, Мирковић је казао да је то "један од модела".

- На Бањици смо одиграли добру утакмицу, али било је добрих мечева и пре те са Радом. Сложио бих се, то је један од модела како бисмо требали да играмо. Опет, када се дају голови на време све иде много лакше. Свака утакмица је прича за себе. Може и да се заврти у неком другом правцу - рекао је Мирковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОКАУТ ЗА ПЕТ МИНУТА: Партизан са два брза гола у раној фази меча на Бањици победио Рад

Новинаре је занимало коју би оцену на скали од један до пет дао својој екипи за учињено у првом делу сезоне, а Мирковић је рекао да би то била "четворка".

- Четири је врло добра оцена, висока. Прво, дошао сам у једном незгодном моменту, када су већ биле завршене припреме, почело је првенство и ситуација није била најсјајнија. Знали смо који смо пут до тада прешли. Више смо се бавили корекцијама... Када у таквом моменту кренете није лако. На целом путу било је доста добрих утакмица, сигурно да је било и лоших периода. Губили смо бодове у последњих 10 до 15 минута. Целим путем не могу да будем незадовољан, у датим моментима смо показали квалитет, али било је грешака и недостака - закључио је Мирковић.