Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је данас да је исплативије рушење него реконструкција стадиона "Рајко Митић".

"То је исплативије, међутим, не значи да ће се и догодити. Такође, није ни сигурно да ћу ја то дочекати на овој позицији. Ипак, реалност је да Маракана у блиској будућности неће задовољавати стандарде УЕФА и потребна јој је озбиљна реконструкција", рекао је Терзић.

Један од проблема представља атлетска стаза.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КАТАНАЦ НА "СВЕТОМ НИКОЛИ": Шансе да Наполи угости Звезду у Барију тренутно нису реалне

"Када би се она склонила, онда би се сам терен померио ка западној трибини, док би преостале три морале да се сруше и опет направе", навео је директор Звезде.

Он је казао да ништа неће бити урађено без плана, већ да ће све бити добро анализирано, пре свега на финансијском плану, уз обавезну консултацију инвеститора.

"И други великани су срушили своје стадоне, Арсенал је срушио Хајбери, Атлетико се одрекао Висенте Калдерона, Тотенхем је такође срушио Вајт Харт Лејн, и сви су на тим местима направили модерна здања. Зашто онда то не би могл да уради и Звезда? За почетак је расписан јавни конкурс за идејно решење и угледној комисији је послато 26 решења светских пројектантских агенција. У предстојећих месец дана требало би да буду изабрана два решења, једно без и једно са атлетском стазом. Лично, ја сам за оно са трибинама тик уз терен, али на који стадион би Маракана могла да личи је још рано причати", казао је Терзић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вујадин Савић: Волео бих да и у домаћем првенству стадион буде испуњен до последњег места!