Хрватски фудбалер Лука Модрић рекао је да није очекивао дебакл од Шпаније, али да је његова репрезентација и добро прошла са шест примљених голова.

- Нисмо ово очекивали, био је то јако тежак пораз. Добро смо почели, али смо се распали када смо примили први, а посебно други гол. Жалосно је рећи, али на крају је и још добро прошло. Недопустиво је да овако распродајемо углед који смо тако тешко стекли - рекао је Модрић после утакмице.

Хрватска је у уторак увече декласирана у Елчеу од Шпаније (6:0) на почетку Лиге нација, у својој првој утакмици од пораза у финалу Светског првенства у Русији.

- Морамо да схватимо да не можемо да играмо ако не будемо давали 100 одсто могућности. Биће добро ако из овога извучемо поуку, а верујем да хоћемо. Најлакше је сада критиковати и говорити шта не ваља. Нема смисла кукати јер не може да се промени оно што се догодило. Сигуран сам да ће све бити добро и да се ово више никада неће поновити - казао је Модрић.

Дејан Ловрен је био оштар према медијима.

Прочитајте још Рамос између "орла" и "лептира": Како је славио гол Хрватима? (ВИДЕО)

- Тежак пораз, сигурно боли, али станите и размислите (ако уопште имате мозга) пре него што кренете да пљујете, као што иначе знате драги медији. У оваквим ситуацијама не треба тражити кривца. Заједно смо побеђивали све до сада, па ћемо заједно и губити. Не смемо да потонемо и не желим да се заборави све оно лепо што смо остварили. Ми какав смо народ, одмах пљувачка на најјаче, зато и нећемо никада напреодвати са таквим ставом - написао је Ловрен на Инстаграму.

- Момци, главу горе, следећа утакмица је ново доказивање. Заборавимо на ово што пре, једноставно, ј..... лоше вече - додао је Ловрен.

Прочитајте још ДАЛИЋ ПОСЛЕ "ШЕСТИЦЕ": Најтежа ноћ, неки играчи су играли само за себе