Селектор репрезентације Хрватске Златко Далић признао је да му је пораз у од Шпаније (6:0) у Лиги нација најтежи у каријери и критиковао поједине фудбалере да су играли за себе, а не за тим.

Вицешампион света је у Елчеу доживео најубедљивији пораз у историји, након што је до сада био од Енглеске (5:1) 2009. године.

"Ово ми је најтежа ноћ у каријери, али то је живот, морамо да прихватимо. Како није било еуфорије, тако нема ни трагедије. Није нам лако, али сада не смемо да плачемо, већ да извучемо поуке", рекао је Даликонференцији за медије у Елчеу.

Далић истиче да је све кренуло по лошем после првог примљеног гола у 24. минуту од Саула Нигеза.

"Играли смо сјајно првих 20 минута, имали три чисте прилике за гол, али смо после првог примљеног гола почели да играмо свако за себе. Играчи се нису придржавали савета, док су Шпанци долазили у ситуације које ми нисмо могли да решимо", рекао је селектор Хрватске.

Према његовим речима није могао да мотивише играче на полувремену после три примљена поготка.

"Видео сам каква је ситуација, рекао сам им да морамо да пробамо да се вратимо. Ипак, догодило се то што сте догодило, видели смо што значи када смо екипа, а шта када се распаднемо. Шпанија је одиграла врхунски", навео је он.