Брисање Мијата Гаћиновића са списка путника за Мундијал у Русији је била шокантна одлука Младена Крстајића, а “повреда” фудбалера Ајнтрахта и не долазак на мечеве Лиге нација је можда још један увод у сукоб на реалцији селектор и играч.

После Матије Настасића и Луке Миливојевића још један “орао” је одлучио да проговори и о националном тиму.

- Нисам очекивао такву Крстајићеву одлуку. Сви су мислили да сигурно идем на Мундијал. Често сам играо у квалификацијама и био сам добар. Мислим да сам заслужио да идем у Русију. Али тако је одлучено, шта сам ја могао да променим? - казао је у опширном интервјуу Гаћиновић за лист Франкфуртер.

Прочитајте још: ОДБРАНА БЕЗ ГАЗДЕ: Стручни штаб било ког ривала лако може да види слабе тачке “орлова”

Српски фудбалер признаје да му одлуку није саопшио селектор, већ да је то сазнао од менаџера.

-Нико није директно причао са мном зашто је то било тако. Још три играча су тада прецртана и одлуку нам је само саопштио тим менаџер. Крстајић нам ништа није рекао.

После сазнања да не иде на Мундијал Гаћиновић је отишао на дужи одмор где је напунио батерије за нову сезону.

Прочитајте још: Матић: Нисмо очекивали реми; Милинковић-Савић: Могли смо боље

- Никада нисам имао толико дугу паузу преко лета. Да будем искрен, требала ми је. После тога сам почео да тренирам у договору са тренерима из клуба, вратио сам се у Франкфурт и био сам спреман за нову сезону - казао је Гаћиновић.

КЛИЈЕНТ "ЛИАН СПОРТА"
ЗАНИМЉИВО је да је и Мијат Гаћиновић, такође, клијент менаџерске агенције "Лиан спортс", која је у власништву Фаљија Рамаданија којег је Крстајићев помоћник Милан Обрадовић недавно оптужио да је преко неких својих играча, конкретно преко Луке Миливојевића, покушао пуч против селектора током Мундијала у Русији.